Anlık Bildirim

Drone teknolojisi bundan sonra anormal durumları tespit edebilecek

Çek Cumhuriyeti'ndeki emniyet güçleri ve Brno Üniversitesi'ndeki bir grup araştırmacı, drone sistemlerini geliştirmek için beraber çalışıyorlar. Yeni sistem anormal durumları tespit edebilecek.

Drone sistemi artık anormallik tespit edebilecek Tam Boyutta Gör

Dünyanın dört bir yanındaki kolluk kuvvetleri, suçluları durdurmak veya suçlulara müdahale sürelerini iyileştirmek için kendilerini teknolojiyle donatmaya çalışıyor. Bu anlamda da kolluk kuvvetleri, büyük insan gruplarını izlemek için drone teknolojisinden yararlanıyor. Ancak bunların da bazı sınırlılıkları var. Örneğin bir drone tek başına neyin normal neyin anormal olduğunu söyleyemez. Yani bunun için de her an bir gözlemci gerekiyor. Peki drone sistemi, anormallik gördüğünde kendi başına uyarı verseydi nasıl olurdu? 

Çek Cumhuriyeti'nde bulunan Brno Teknoloji Üniversitesi ve Çek Cumhuriyeti Polisi, drone teknolojisini geliştirmek için ortak bir araştırma programı yapıyor. Bu programda drone sisteminin normal ve anormal davranışları tanıması için uğraşılıyor. Bu anlamda sistemi sürekli gözetleyen biri olmadan da anormallikler gözlemciye bildirilebilecek. 

Drone sistemi artık anormallik tespit edebilecek

Brno Üniversitesi araştırma ekibinden David Bazout, sistemin aldığı görüntüleri küçük sınıflara ayırdığını ve daha sonra neler olup bittiğine dair genel bir analiz sunarak çalıştığını söylüyor. Bundan da sonra sistem bu genel analiz çerçevesinde bir "standart durum" ortaya çıkarıyor. Son olarak da bu standart durumları bozan anormallikleri yakalıyor. 

Sistem şimdiden bir grup futbolcuyla denendi bile. Sistemin ilk olarak sahadaki futbolcuların standart hareketlerini gözlemlemesi sağlandı. Daha sonra da bazı futbolculara aniden yere yatması söylendi ve bu olur olmaz sistem bu anormallik hakkında uyarıda bulundu. Öte yandan yine de herkesin farklı davrandığı bir kalabalık arasında sapma gerçekleşebilir. 

Bazout ve ekip arkadaşları, sistemin hassasiyet seviyelerini test etmeye devam edeceklerini söylüyorlar. Çek polisi, memurlarının olay yerine daha hızlı ulaşabileceğini sağlaması umuduyla, şimdiden kendi testlerine başlayacağını bildirdi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim