Anlık Bildirim

Drone uçuran yeni algoritma insan pilotlardan daha hızlı

Otonom uçuş tarihinde ilk defa algoritma ile yönlendirilen bir drone iki insan pilotu drone yarışında geride bıraktı. Algoritma drone'un kapasitesini tam olarak kullanabiliyor.

Zürih Üniversitesi araştırmacıları tarafından geliştirilen drone pilot algoritması, drone'un sınırlarını detaylıca analiz ederek manevra zamanlamalarını bu limitlere göre ayarlıyor.

Drone'lar kullanışlı olmak için hızlı olmalı çünkü önlerinde batarya ve uçuş süresi kısıtlamaları var. Sıra dışı felaketlerin yaşandığı alanlarda hayatta kalanları tespit etmek, bir binayı araştırmak, kargo teslimatı yapmak gibi görevleri drone'lar olabildiğince hızlı yapmalı ve bunu yaparken pencereler, odalar ve komplike ortamları en iyi şekilde analiz edip manevralarını bu ortamlara göre adapte etmeli, hızlanıp yavaşlama gereksinimlerine en optimal sürede tepki vermeli.

Yapay zeka pilotlar yarışta insan pilotları yendi, işte detaylar Tam Boyutta Gör

Algoritma insan pilotlardan daha iyi performans sergiliyor

Şimdiye kadar olan bütün mücadelelerde en iyi insan drone pilotları her zaman drone yarışlarında algoritmaları yenmeyi başarmıştı. Zürih Üniversitesi araştırmacılarının tasarladığı bir algoritma şuan en iyi drone pilotlarından daha verimli ve daha hızlı. Araştırma Rescue Robotics Grand Challenge(Büyük Arama Kurtarma Robotları Mücadelesi) projesi kapsamında NCCR Robotics tarafından fonlandı.

Yapay zeka pilotlar yarışta insan pilotları yendi, işte detaylar Tam Boyutta Gör

Harici kameralar eşzamanlı olarak pozisyon bilgisi sağlıyor

Araştırmacılar aynı drone'u rekortmen iki yarış pilotunun ve yapay zekanın uçurmasını sağladı. Drone'a harici kameralar takarak uçuş esnasında anlık olarak nerede olduğunun bilgisini almayı başardılar. İnsan pilotlara yarıştan önce yarış alanında antreman yapmaları için izin verilmişti ancak yine de algoritma yarışı kazandı. Tüm turlarda algoritma ile çalışan drone en iyi süreleri aldı. 

Algoritma daha işlevsel ve daha hızlı hale getirildikten sonra drone ile paket teslimatı, araştırma ve arama kurtarma çalışmaları için kullanılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim