Anlık Bildirim

Dropbox, sınırsız depolama planını sonlandırdı: İşte nedeni

Dropbox, iş kullanıcılarına özel Gelişmiş planda sunulan sınırsız depolama alanını sürdürmeme kararı aldı. Peki, neden böyle bir karar alındı?                   
dropbox sınırsız depolama alanını sonlandırdı
Dropbox, bazı kullanıcıların depolama alanını yeniden sattığı ve hizmeti başka şüpheli amaçlarla kullandığı gerekçesiyle sınırsız depolama alanını sunmama kararı aldı.

Kripto madenciliği için kullanılıyor

Dropbox, gelişmiş planı işletme ve kuruluşları yönetmekten ziyade daha çok kripto madenciliği gibi amaçlarla kullanan kişilerin sayısındaki artış nedeniyle bu aksiyonu aldıklarını belirtiyor. Şirket, sınırsız depolama planlarının gerçek kurumsal müşterilerden daha çok kötü aktörler tarafından kullanıldığını, bunun da tüm müşteriler için güvenilir olmayan bir deneyim oluşturabileceğini söylüyor. Dropbox’ın hali hazırda kötü niyetli eylemleri engelleyen politikaları var ancak şirketin açıklamasına göre bu kısıtlamalar yetersiz.

1 Kasım’dan itibaren mevcut kullanıcıların kademeli olarak ve en az 30 gün öncesinden bildirilmek suretiyle düzenlenmiş Gelişmiş plana geçirileceği belirtildi.

Şirketin açıklamasına göre, Gelişmiş plandaki kullanıcıların neredeyse tamamı lisans başına 35 TB’tan az depolama alanı kullanıyor. Dropbox, bu kişilerin bildirim aldıktan sonra depolama alanının tamamını kullanabileceklerini, ek olarak fiyat artışı olmaksızın beş yıl boyunca ekstra 5TB havuz depolama alanına sahip olacaklarını belirtti. Lisans başına 35TB’ın üstünde depolama alanı kullananlar ise bir yıl süreyle benzer tekliften faydalanacak.

Sınırsız depolama alanına sınırlama

Bugünden başlayarak, üç lisanslı Gelişmiş planı satın alanlar toplam 15TB havuz depolama alanına sahip olacak. Sonra satın alınan her ek lisans için 5TB depolama alanı eklenecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim