Anlık Bildirim

Güney Afrika’da yeni bir COVID varyantı keşfedildi

Güney Afrika’da bulunan bilim insanları tarafından yapılan açıklamalara göre ülkede, çok sayıda mutasyona sahip olan ve vakaların artmasına sebep olan yeni bir COVID varyantı keşfedildi.

25 Kasım Perşembe günü yapulan açıklamaşarda Güney Afrika’da bulunan bilim insanları, ülkede yeni bir COVID varyantının tespit edildiğini duyurdu. Açıklamalara göre çok sayıda mutasyona uğramış olan bu varyant, ülkedeki vakaların artmasına sebep oldu.

Varyantın en az 10 mutasyona sahip olduğu düşünülüyor Tam Boyutta Gör

Araştırmacılar tarafından düzenlenen basın toplantısında şu ifadeler kullanıldı: “Maalesef şu an Güney Afrika’da büyük endişeler yaratan yeni bir varyant tespit ettik. B.1.1.529 koduyla tanımlanan bu varyantın çok sayıda mutasyona uğradığını gözlemledik. Dünya Sağlık Örgütü’nün yakın zamanda varyanta resmi bir isim vermesini bekliyoruz”

Ayrıca açıklamalarda varyantın, Botswana ve Hong Kong’a seyahat eden insanlarda da gözlemlendiği ifade edildi.

Yeni varyant, ülkedeki vakaların artmasına sebep oldu Tam Boyutta Gör

22 vaka kaydedildi

Kasım ayında günlük 106 COVID-19 vakası kaydedilen ülkede bu sayı, geçtiğimiz günlerde on kattan fazla artarak 1200’ü aştı. Güney Afrika Sağlık Bakanı da yaptığı açıklamalarda varyantın ülkede vaka artışlarına sebep olduğunu, bu sebeple de ciddi endişeler yarattığını ve ‘büyük bir tehdit’ hâline geldiğini aktardı.

Buna ek olarak en az 10 mutasyon geçirdiği tahmin edilen B.1.1.529 varyantının şu ana kadar 22 kişide görüldüğü ve en çok gençler arasında yayıldığı ifade edildi. Dünya Sağlık Örgütü de yaptığı açıklamalarda varyantın incelendiğini, önümüzdeki günlerde resmi bir açıklama yapılacağını belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim