Anlık Bildirim

Dubai 5 milyar dolara Ay'ı dünyaya getirecek

Ütopik projeleriyle sık sık haberlere konu olan Dubai, 5 milyar dolar harcayarak Ay'ın kopyası olan devasa bir turistik yapı inşa edecek.                        

Dubai 5 milyar dolara Ay'ı dünyaya getirecek Tam Boyutta Gör

Yakında, "Ay'da yürümek" mümkün olacak. Kanadalı mimarlık firması Moon World Resorts, Dünya'nın doğal uydusunun kopyası olan 5 milyar dolarlık benzersiz bir yapı inşa etme planlarını açıkladı.

Proje, insanların Dünya'dan ayrılmadan uzay turisti olmalarına yardımcı olmak için tasarlandı. İçinde Ay'ın yüzeyinde (veya en azından ona çok yakın) olma hissine neden olan koşulların yaratılacağı 224 metre yüksekliğinde bir küre dikilmesi planlanıyor

Yılda 2.5 milyon turiste hizmet verecek

Ayrıca ziyaretçiler, ana binanın (ay modeli) altında disk şeklinde bir yapıya ev sahipliği yapacak olan ve "Sky Villas" adı verilen 300 özel konuttan birini rezerve edebilecekler. Uzmanlara göre, inşaat sadece dört yıl sürecek.

Yeni cazibe merkezinin yılda yaklaşık 2.5 milyon turiste hizmet etmesi bekleniyor. Gerçek uzayda seyahat etmek artık zengin dünyalılara 50 bin dolara mal oluyor. Dubai'de inşa edilecek olan bu turizm merkezinin ise sıradan turistler için uygun olması muhtemel.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12460 kez okundu.
37 kişi, toplam 37 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dubai, ay ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim