Anlık Bildirim

Dünyada 3 milyardan fazla insan oyun oynuyor

Statista verilerine göre 2021 yılında oyun oynayanların sayısı 3.24 milyarı geçti. Bilgisayar sahiplerinin yüzde 48’i cihazı oyun oynama amacıyla kullanıyor.

Dünyada 3 milyardan fazla insan oyun oynuyor Tam Boyutta Gör

Oyun sektörünün özellikle pandemi ile birlikte ne kadar büyük bir sektör haline geldiğini hepimiz biliyoruz. Özellikle son dönemler paylaşılan istatistikler de bu durumu pekiştiriyor.

Oyun Oynayanların Sayısı 3.24 Milyar

Statista'nın son açıkladığı verilere göre şu anda dünyanın 3,24 milyarı oyun oynuyor. Kıtalara göre istatistik de bir hayli ilginç. Araştırma 2021'de Asya'da yaklaşık 1,48 milyar kişinin video oyunu oynadığını gösteriyor. Bu sayı Asya’yı dünyanın en büyük oyun pazarı haline getirdi. Avrupa, 715 milyona yakın oyun tutkunuyla ikinci sırada yer aldı.

Paylaşılan verilerde bilgisayar sahipleri için de enteresan bir istatistik var. Wepc’de yer alan 2021 oyun istatistikleri araştırmasına göre, bilgisayar oyun endüstrisinin 2023 yılına kadar 70 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Ayrıca şu anda bilgisayar sahiplerinin yüzde 48'inin cihazı video oyunları oynamak için kullandığı belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8246 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
oyun sektörü, Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim