Anlık Bildirim

EA’nin neden FIFA’nın ismini değiştirmek istediği ortaya çıktı! İşte şirketlerin anlaşamama sebebi

FIFA’nın ismini değiştirmeyi düşündüğünü açıklayan Electronic Arts’ın bu isteğinin arkasındaki sebep ortaya çıktı. Raporlara göre FIFA isim hakları için EA’dan 2.5 milyar dolara yakın para istemiş.

FIFA’nın isminin değişme sebebi ortaya çıktı! Tam Boyutta Gör

Oyun dünyasının en popüler serilerinden biri olan FIFA’nın isminin değişme ihtimali bir süredir konuşuluyor. Geçtiğimiz saatlerde de Electronic Arts’ın neden böyle bir değişime gitmek istediği ortaya çıktı.

FIFA, 2.5 Milyar Dolara Yakın Para İstiyor

FIFA’nın isim haklarını kullanan EA, her dört yılda bir Dünya Kupası esnasında FIFA’ya isim hakları için 150 milyon dolar gibi bir para ödüyor. Ancak FIFA bu sefer çok daha fazlasını istiyor. Haberlere göre FIFA dört yılda bir Dünya Kupası’nda 1 milyar dolar gibi bir hayli yüksek bir miktar istiyor. Yani 10 yıllık anlaşmaları yaklaşık 2.5 milyar dolar civarında bir ücret.

Tek sorun bu da değil. FIFA ayrıca oyunun NFT gibi dijital taraflarını da keşfetmek istiyor ve bu kısımda EA’nin önünü kesiyor. Tüm bu sebepler doğrultusunda da EA, FIFA’nın ismini değiştirmek istiyor.

FIFA kuruluşunun ne kadar paragöz olduğunu son yıllarda net bir şekilde gördük. EA’nin özellikle son yıllarda milyar dolarlar kazandığını görünce bu tarz bir isteklerinin olması da şaşırtmadı. EA ve FIFA’nın yaptığı son anlaşma 2022 yılında Katar’da düzenlenecek olan Dünya Kupası ile sonlanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12468 kez okundu.
46 kişi, toplam 46 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fifa, Electronic Arts ve
2 etiket daha EA Sports FC Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim