Anlık Bildirim

Bilim adamları, duvarların arkasını gösteren bir teknoloji geliştirdi

ABD Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü, duvarların arkasında ve hipersonik hızlarda seyahat edebilen nesnelerin görüntüsünü üretebilen bir radar sistemi geliştirdi.

Bilindiği üzere radar sistemleri radyo dalgalarının yansıması ile bize nesnelerin uzaklığını ve nerede olduklarını gösterir. Yapılan yeni bir çalışmaya göre, bildiğimiz radar sistemleri artık daha da ilginç bir hâl alacak.  ABD Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü’ndeki bilim insanları birden fazla alıcı ve mikrodalga teknolojisi kullanarak yeni bir radar sistemi oluşturdu.

Duvarların arkasını gösteren bir teknoloji geliştirildi Tam Boyutta Gör

Araştırmaya göre mikrodalgaların uzun dalga boyları, sistemin duvarlar ve zeminler gibi katı yerlerden geçerek arkalarında ne olduğunun görülebilmesine olanak sağlıyor. Enstitüdeki proje yöneticisi Fabio da Silva da yaptığı bir açıklamada artık uzun dalga boyları sebebiyle duvarların arkasının görülebileceğini ifade etti.

Sistem ayrıca hipersonik nesneleri de algılayabiliyor. Bu özelliğin ise yörüngemizdeki uzay enkazları takip etmekte önemli bir rol oynayabileceği düşünülüyor. Ayrıca düşman uçakları, füzeler gibi hipersonik hızlarda hareket eden nesnelerin izlenmesinde kullanılabilecek.

Acil durum ekiplerine yardımcı olabilir

Sistem, mikrodalgaları birden fazla ve çok güçlü bir alıcıyla göndererek çalışıyor. Bu sayede de konumda ne bulunduğu size doğru ve hızlı bir şekilde aktarılıyor. Uzmanlara göre bu yeni teknoloji çok büyük bir potansiyele sahip. Sistem arama kurtarma çalışmalarında duvarların arkasını görerek acil durum ekiplerine yardımcı olabilir.

Duvarların arkasını gösteren bir teknoloji geliştirildi Tam Boyutta Gör

Şu an için bu teknolojinin ne kadar ilerleyebileceği belirsiz olsa da kötü amaçlar için kullanılmadığı sürece radar sisteminde önemli bir dönüm noktası olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12108 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
teknoloji, bilim ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim