Anlık Bildirim

eBay Bitcoin'i ödeme yöntemlerine ekleyebilir

Dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından eBay Bitcoin ile ödemeye sıcak bakıyor. Şirketin üst düzey yöneticisinin açıklamalarına göre eBay yönetimi Bitcoin'le ödemeyi gündemine almış durumda.

eBay Bitcoin'i ödeme yöntemlerine ekleyebilir Tam Boyutta Gör
 

Kasım ayının ortasından beri beklenmedik bir şekilde artan değeriyle ilgi çeken Bitcoin, ani değişen değeri ve yüksek işlem ücretleriyle günümüzde yaygın bir ödeme aracı olarak kabul görmüyor. Geçtiğimiz hafta Bitcoin'i ödeme yöntemlerinden çıkaran dünyanın en büyük video oyun platformu Steam de Bitcoin'deki değer değişimi ve işlem ücretlerine dikkat çekerek kullanıcıların yaşadığı mağduriyete son vermek istediğini duyurmuştu. Dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından eBay ise kullanıcıların Bitcoin'le ödeme yapmasına olumsuz bakmıyor. Şirketin üst düzey yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre eBay şu an için Bitcoin'le ödemeye izin vermese de bu yeni ödeme aracıyla ciddi şekilde ilgileniyor. 


İlgi Büyük 

eBay Amerikalar Kıdemli Başkan Yardımcısı Scott Cutler, e-ticaret devinin Bitcoin'e olan yaklaşımı hakkında Yahoo Finance'e önemli açıklamalarda bulundu. Bitcoin'i ödeme aracı olarak kabul eden ilk üst düzey şirket olmak için şirkette önemli tartışmaların yapıldığını kaydeden Scott Cutler'a göre eBay henüz somut bir adım atmasa da şirket yönetiminde de Bitcoin'e olan ilgi büyük. Bitcoin'in herkesin konuştuğu bir trend haline geldiğini ve kripto paraların günümüzde bir ödeme seçeneği olarak değerlendirildiğini vurgulayan Cutler, "Ancak ne yazık ki eBay'de Bitcoin'i şu an için bir ödeme yöntemi olarak kabul edemiyoruz." dedi. 


 

eBay'de Bitcoin bir ödeme yöntemi olarak şimdilik kabul görmese de aslında alışveriş platformu kripto paralara uzak değil. Scott Cutler'ın da işaret ettiği gibi madencilik donanımları başta olmak üzere kripto para dünyasıyla ilgili pek çok ürün eBay'de satışa sunuluyor. Kripto paralara olan bu yoğun ilgi de şirket yöneticilerini Bitocin üzerinde düşünmeye itiyor. Cutler'ın dediği gibi henüz somut bir adım atılmasa da böylesine büyük bir şirketin yöneticilerinin Bitcoin hakkında değerlendirmelerde bulunması aslında Bitocin akımının ne kadar hızlı yayıldığının bir göstergesi.


Borsaya Girdi 

Tabi Bitcoin'e ve diğer kripto paralara olan ilginin dünya genelinde artmasının tek örneği eBay'in Bitcoin'i ödeme aracı olarak düşünmesi değil. Popüler kripto para borsası Coinbase'in uygulaması geçtiğimiz hafta App Store'da, kısa bir süreliğine de olsa, zirveye yerleşmişti. Bunların yanı sıra hafta başında Bitcoin dünyanın en büyük vadeli işlem borsalarından CBOE'de işlem görmeye başlamış ve CBOE'nin web sitesi beklenmeyen yoğunluk karşısında zor anlar yaşamıştı.


Önümüzdeki pazartesi gününden itibaren ABD'nin bir diğer önemli borsası CME'de de işlem görmeye başlayacak olan Bitcoin'in değerinde son günlerde küçük düşüşler yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta 18.000$ değerini aşan Bitcoin şu sıralar 16.800$ değerinde.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim