Anlık Bildirim

Eğitici oyunların yükseliş çağı başladı

Age of Learning şirketinin CEO'su Paul Candland, pandemi sürecinde büyük bir ivme yakalayan eğitici dijital oyunlara olan talebin Eylül'de okulların açılmasıyla artmasını bekliyor.

Pandemi sürecinde çocukların tablet ve bilgisayar kullanımlarının artmasıyla birlikte ABCMouse'un yaratıcısı Age of Learning, 2-8 yaş arası çocukların bilgisayar, tablet ve telefon kullanarak geçirdiği sürenin verimli ve eğitici olmasını sağlıyor. ABCMouse çocukların oyun oynadıklarını sandıkları ve bu süreçte aslında Matematik, Bilim, Sanat ve Okuma alanlarında eğitim aldıkları bir platform. Şirketin ilk pazarı olan ABD'de ayrıca İspanyolca dil seçeneği mevcut. ABD'li ebeveynler pandemi sürecinde çocuklarının adaptif öğrenme yeteneklerini besleyen firmaya sempati duyuyorlar.

Eğitici oyun uygulamalarına olan talep artarak devam edecek Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz yıl Çin merkezli Tencent Holdings Ltd. tarafından 1,4 milyar dolarlık bir yatırım alan firma pandemi sürecinde TPG liderliğindeki bir finansman turunda değerini 3 milyar dolara çıkardı

Age of Learning, 2007 yılında kuruldu ve ABD Çin ve Japonya pazarlarında faaliyet gösteriyor. Şirketin hedefinde ise Güney Kore, Endonezya, Vietnam, Hindistan ve Brezilya gibi ülkelere açılmak var.

En iyi uygulama ödülü

2-8 yaş arası çocuklara hitap eden firma, 2020'de platformunda ortalama 3 milyon kullanıcının ayda 9.8 milyon saat oturum açtığını ve ABD'deki en iyi çocuk eğitimi uygulaması olan ABCmouse'un tüm dünyada 10 milyon öğrencinin çocuğun eğitimine yardımcı olduğu biliniyor. Bu tip uygulamalar ebeveynler için çocuklarının tablet, bilgisayar ve telefon gibi cihazlarla geçirdikleri süreci kontrol etmesinde oldukça işlevsel.

Özellikle ülkemizde çocuklarımızı teknolojiden uzak tutmak yerine ileride kendilerini içerisinde bulacakları bu dünyada geçirdikleri vakti öğretici olarak geçirmelerine ve buradan kazanım sağlamalarına yardımcı olan daha çok uygulamaya ihtiyacımız var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim