Anlık Bildirim

Einstein’ın notları rekor fiyata satıldı

Ünlü fizikçi Albert Einstein’ın kendi elleri ile yazdığı notlar açık artırmaya çıkarıldı. İzafiyet teorisi ile ilgili formüller içeren yazılar, rekor kırarak 13 milyon dolarlık bir fiyata alıcı buldu.

Dünya tarihinin en büyük teorik fizikçilerinden biri olan Albert Einstein’ın kendi elleriyle yazdığı notlar, Paris’te yapılan bir açık artırmada rekor fiyata satıldı.

Notlar 13 milyon dolara alıcı buldu Tam Boyutta Gör

Alman fizikçinin izafiyet teorisini nasıl hazırladığını gösteren bu notların beklenenden dört kat daha fazla bir fiyata, 13 milyon dolara satıldığı ifade edildi. Notları satın alanın kim olduğu veya hangi ülkeden olduğu ile ilgili ise herhangi bir detay paylaşılmadı. Ayrıca uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda Einstein’ın el yazması notları, “Şimdiye kadar müzayedeye çıkan en değerli Einstein notları” olarak nitelendirildi.

1913 ve 1914’te yazıldı

Satılan belgenin 54 sayfalık el yazması notlar içerdiği belirtildi. Açıklamalara göre rekor fiyata satılan ve izafiyet teorisi ile ilgili formüllere sahip olan notlar, 1913 ve 1914 yıllarında Einstein ve yakın arkadaşı Michele Besso tarafından yazıldı.

Açık artırmayı düzenleyen müzayede evinde bulunan yetkililer de yapılan açıklamalarda bu değerli belgelerin Besso sayesinde günümüze kadar korunabildiğini belirtti.

1913 ve 1914 yıllarında yazıldı Tam Boyutta Gör

Einstein’in çalışmaları daha önce de açık artırmaya çıkarılarak satılmıştı. Ünlü fizikçinin "Tanrı Mektubu" isimi verilen ve inanç kavramını irdeleyen yazısı 2018 yılında 2.8 milyon dolara,  ‘Mutluluk’ hakkında yazdığı bir başka mektup ise 2017 yılında 1.56 milyon dolara alıcı bulmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim