Anlık Bildirim

El Salvador Bitcoin sayesinde IMF’ten 1.3 milyar dolarlık kredi alabilir

Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke El Salvador bu kararının meyvesi olarak IMF'den 1,3 milyar dolarlık kredi almak üzerek.

El Salvador Bitcoin sayesinde IMF’ten 1.3 milyar dolarlık kredi a Tam Boyutta Gör

Latin Amerika ülkesi El Salvador, Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) Bitcoin sayesinde 1,3 milyar dolarlık kredi alabilir.

Kısa bir süre önce Bitcoin yasasını hayata geçiren ve lider kripto para birimi BTC’yi yasal para birimi olarak kabul eden El Salvador’un Merkez Bankası Başkanına göre IMF’ten 1,3 milyar dolarlık kredi alabilir.

El Salvador Merkez Bankası Başkanı Douglas Rodriguez, yakın zamanda verdiği bir röportajda Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etme hamlesinin öngördüklerinden daha faydalı olabileceğini ifade etti. Rodriguez’e göre Bitcoin fiyatındaki yükseliş, ülke ekonomisinin bu yılki büyümesine önemli ölçüde katkı sağlayabilir.

Öyle ki El Salvador bir süre önce yaptığı kredi başvurusunda Bitcoin argümanını öne sürerek 1,3 milyar dolarlık kredi talep etti. IMF, Kasım ayında El Salvador ekonomisini gözden geçirerek kredi verme konusunda karara varacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim