Anlık Bildirim

El Salvador’da protesto amacıyla Bitcoin ATM’si ateşe verildi

Bitcoin'in yasal para birimi olarak kabul edildiği El Salvador'da halk bu karara tepkili. Sistemlerde yaşanan sorunlar nedeniyle protesto amacıyla Bitcoin ATM'si yakıldı.

El Salvador’da protesto amacıyla Bitcoin ATM’si ateşe verildi Tam Boyutta Gör

Bitcoin’in yasal para birimi olarak geçtiğimiz günlerde kullanılmaya başlandığı El Salvador’da protestolar sürüyor. Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke olan El Salvador’da halk bu karara tepkili

El Salvador’da bir grup protestocu, Başkan Nayib Bukele’nin Bitcoin kararları dahil olmak üzere siyasi ve ekonomik politikalarını protesto etmek amacıyla bir Bitcoin ATM’sini ateşe verdi. 

Yerel medya organı Teleprensa’nın yakın tarihli haberine göre, 15 Eylül’de ülkenin başkenti San Salvador ‘da Gerardo Barrios’tadaki bir Bitcoin ATM’si ateşe verildi.  Chivo olarak bilinen bu ATM’lerden ülkenin çeşitli bölgelerinde 200 adet bulunuyor. El Salvador’da Bitcoin’in benimsenme oranının arttırılması için kurulan bu ATM’ler, görünen o ki pek işe yaramadı. 

Öte yandan protestoların şiddetini arttırmaya başlamasıyla birlikte açıklamalarda bulunan Bukele, hiçbir vatandaşın Bitcoin veya diğer dijital varlıkları kullanmaya zorlanmayacağını açıkladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim