Anlık Bildirim

El Salvador, Bitcoin kararından sonra sorunlar yaşamaya başladı

El Salvador, geçtiğimiz hafta Bitcoin’i (BTC) resmi para birimi yapan ilk ülke olmuştu. Kararın yürürlüğe girmesinden bir hafta sonra ülkede sorunlar yaşanmaya başladı.

El Salvador, 7 Eylül’de Bitcoin’i resmi para birimi yapan ilk ülke olarak tarihe geçmişti. Birçok vatandaş ve kuruluş bu kararı desteklemese de başkan Nayib Bukele kararı yürürlüğe sokmuştu. Kararın üstünden bir haftalık bir süre geçmesinden sonra Bitcoin sistemi ile alakalı sorunlar ortaya çıkmaya başladı.

BTC ile ödeme kabul eden bir işletme Tam Boyutta Gör

Ülke 8 Eylül’de “Chivo” ismi verilen dijital cüzdanı piyasaya sürmüş ve vatandaşlara 30 dolarlık BTC hediye etmişti. Ancak bu sistem “bakım” sebebiyle birkaç kez kapandı. 30 dolardan yararlanmak isteyen birçok vatandaş da parasına erişemedi. Buna sebep olarak da sisteme aşırı yüklenilmesi gösterildi.

Bir sokak satıcısı olan Cêsar Estrada da Chivo cüzdanına erişemeyenler arasındaydı. Estrada bununla ilgili şunları söyledi: “Chivo cüzdanını birkaç denemeden sonra zorla indirebildim ancak 30 doları kullanamadım.”

ATM’lerde de sorunlar yaşanıyor

Gelen haberlere göre sorunlar sadece teknik aksaklıklarla sınırlı değil. The Independent’a göre Bitcoin ATM’lerinde de sorunlar yaşanmaya başladı. Burada çalışan Steven isimli bir işçi de yaşanan sorunlarla ilgili: “Sorunlar devam ediyor. Etrafta birçok yanlış bilgi dolaşıyor. İnsanlar, Chivo uygulamasının indirdiğinde hükümetin onları gözetleyeceğini, hatta banka hesaplarından para çalınacağını düşünüyor. Sistem sürekli çöküyor ve hata veriyor” ifadelerini kullandı.

Bitcoin ATM'si Tam Boyutta Gör

Büyük bir Bitcoin destekçisi olan Nayib Bukele de yaşanan sıkıntılar ile ilgili paylaştığı tweetlerde şunları söyledi: “Kendimize çok iddialı hedefler koyduk. Bazı hatalar yapmış olabiliriz ama bunları düzeltmeye çalışıyoruz. Yüz binlerce El Salvadorlu Chivo cüzdanını rahatça kullanabilecekler.”

Bukele ayrıca, şu an ülkede yarım milyon insanın dijital ödeme sistemini kullandığını belirtti ve bütün vatandaşların dışarı çıkıp Chivo cüzdanlarını kullanmasını istediğinin altını çizdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim