Anlık Bildirim

Elektrikli BMW i3 yakında emekli oluyor

Yaklaşık 9 yıldır üretimde olan elektrikli BMW i3'ün yaşam döngüsü bu yılın temmuz ayında son bulacak. Kompakt modelin yerine giriş seviyesini X1'in elektrikli versiyonu iX1 dolduracak.

Elektrikli BMW i3 yakında emekli oluyor Tam Boyutta Gör

Alman otomotiv devi BMW'nin ilk tamamen elektrikli otomobili BMW i3'ün üretimi yakında sona erecek. Şirketten yapılan açıklamada, son aracın temmuz ayında banttan inmesiyle üretimin duracağı onaylandı.

BMW i3, dokuz yıllık yaşam maratonunda dünya genelinde 250 bin adet civarında satmış. 2021 yılında ABD ve Avutralya pazarı için üretimi sona eren model, sadece Avrupa'da ve bazı Asya ülkelerinde varlık gösteriyor. Temmuz ayında ise tamamen rafa kaldırılmış olacak.

i3 halihazırda Almanya'daki Leipzig fabrikasında üretiliyor. Üretimin sona ermesiyle birlikte BMW, bu fabrikadaki üretim hatlarını yeni neil Mini Countryman'in gelişine hazırlayacak. Söz konusu model bu yılın ikinci yarısında gelecek. i3'ün yerini alacak isim ise iX1, yani üçüncü nesil X1'in tamamen elektrikli versiyonu olacak.

Farklı tasarımı, geriye doğru açılan arka kapıları ve karbon fiber şasisiyle dikkat çeken model, 2013 yılında piyasaya sürülmüştü. İlk etapta tek motor seçeneği veya bazı pazarlarda satışa sunulan range extender (menzil uzatıcı) versiyonuyla satılıyordu. i3 ismi Çin'de 3-Serisi'nin elektrikli versiyonunda kullanılıyor. Görünen o ki diğer pazarlarda da durum aynı olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim