Anlık Bildirim

Citroen C1'in üretimi sonlandı: Kısa vadede yerine bir model gelmeyecek

17 yıldır üretimde olan küçük şehir otomobili Citroen C1, banttan inen son örneğiyle birlikte otomotiv dünyasına veda etti. Şu an için yerine gelecek bir model planlanmıyor.

Citroen C1'in üretimi sonlandı Tam Boyutta Gör

Citroen, küçük şehir otomobili C1'in üretiminin sonlandırıldığını duyurdu. Bir süre A segmentinde atılım yapması beklenmeyen şirket, 17 yıllık ömründe 1.2 milyon civarında satan Citroen C1'den kalan boşluğu C3 ve Ami ile dolduracak.

Fransız üretici, C1'i emekliye ayırma kararının mikro şehir otomobili segmentindeki dinamiklerin değişmesinden ileri geldiğini açıkladı. Bir başka deyişle, gittikçe sertleşen emisyon ve güvenlik standartlarının uygun fiyatlı bir ICE (içten yanmalı motorlu) şehir otomobili sunmayı neredeyse imkansız hale getirdiğini söylemek mümkün.

Citroen C1, 2005 yılında Peugeot 108 ve Toyota Aygo'nun ikizi olarak çıkışını yaptı. Söz konusu modeller şasi, motor, iç mekan ve hatta dış tasarımlarının çoğunu paylaşıyordu. Üçlü 2009 ve 2012 yıllarında makyajlandı. 2014 yılında ise ikinci nesil ile önemli güncellemeler kazandı. 2018 yılında PSA Grubu ve Toyota, ortak üretimi sonlandıracaklarını açıkladı.

Citroen ve Peugeot, benzinli motora sahip bir A-segment otomobil sunmayı düşünmüyor. Toyota ise kısa süre önce tanıttığı yeni Aygo-X ile yoluna kendi başına devam ediyor. Bu kapsamda Fransız şehir otomobillerinin gelecekte tamamen elektrikli olarak dönmesini bekleyebiliriz. Bu modellerin bir sonraki nesil Fiat Panda gibi Stellantis platformlarını paylaşmaları da kuvvetle muhtemel.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, en azından kısa vadede, C1'in yerini Ami ve C3 dolduracak. Öyle ki Fransız üretici C3'ü daha çekici hale getirmek için You! isimli yeni bir donanım seviyesi duyurdu. Söz konusu versiyon diğerlerine göre daha rekabetçi bir fiyata (12,995 pound) sahip. Üstelik bu fiyat C3'ü üretimi sonlanan C1'den bile daha ucuz bir otomobil haline getiriyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim