Anlık Bildirim

Elle doldurulan çalışma izin belgelerinin geçerlilik süresi yeniden uzatıldı

Tam kapanma döneminde muafiyet kapsamındaki çalışan ve iş yeri yetkilisinin imzasıyla düzenlenen manuel "Çalışma İzni Görev Belgesi'nin" geçerlilik süresi 12 Mayıs Çarşamba 24.00'e kadar uzatıldı.

çalışma izin belgesinin geçerlilik süresi Tam Boyutta Gör

Tam kapanma sürecinde çalışma muafiyeti kapsamında olup çeşitli nedenlerle e-Devlet üzerindeki İçişleri Bakanlığı e-başvuru sisteminden 'çalışma muafiyeti izin belgesi' alamayanlar, söz konusu belgeyi manuel olarak da doldurabiliyor.

İşveren ve çalışanların manuel olarak doldurdukları çalışma izni görev belgesi formunun geçerlilik süresi ilk etapta 2 Mayıs olarak açıklanmıştı. Ardından süre dolmasına rağmen pek çok kişi sistem üzerinden belge alamadığı için 7 Mayıs'a kadar ertelenmişti. Bakanlıktan yapılan yeni açıklamada bu sürenin 12 Mayıs 2021 Çarşamba Günü saat 24.00’e kadar yeniden uzatıldığı bildirildi.

9.5 milyona yakın belge düzenlendi

Yapılan açıklamada tam kapanma sürecinde muafiyet tanınan sektör çalışanlarına yönelik e-Başvuru sistemi üzerinden bugün itibariyle 9.5 milyona yakın başvuru neticelendirildiği ve muafiyet nedeni, güzergahı ve zamanı ile kısıtlı olacak şekilde çalışma izni görev belgesi düzenlendiği belirtildi.

Tarihin yeniden uzatılmasına, " Nace kodu eşleşme hatası, muafiyet kapsamındaki bir işyerinde görev yapmasına rağmen alt işvereninin muafiyet kapsamında olmaması nedeniyle çalışma izni görev belgesi alamayanlar ile erişim hatası gibi geçici durumlar göz önüne alınarak sistem üzerinden görev belgesi alınamamasının üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinde herhangi bir aksamaya yol açmaması" sebep gösterildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7826 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
e-devlet, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim