Anlık Bildirim

Epic Games ile Apple arasındaki gerilim artıyor: Apple’ın hükümete çalıştığı iddia edildi

Epic Games'in Fortnite oyunu sebebiyle Apple ile olan tartışmaları sürüyor. Apple'ın iCloud fotoğrafları tarayabilen yeni sistemi hakkında konuşan Epic, şirketin hükümete çalıştığını iddia ediyor.

Epic Games, Apple'ın hükümete çalıştığını iddia ediyor Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz perşembe günü Apple, çocuk ve cinsel istismarı içeren materyallerin yayılmasını azaltmak için yeni adımlar atacağını bildirdi ve iMessage, Siri ve Search'ın yanı sıra iCloud Fotoğrafları taramak için yeni bir sistem üreteceğini açıklamıştı. Fortnite sebebiyle Epic Games ile Apple arasında gerilim yaşanırken, Epic Games tarafından büyük iddialar gündeme geldi.

Epic Games CEO'su Tim Sweeney, Apple'ın yeni denetiminin forumdaki veya sosyal medyadaki içerikleri denetlemek ile aynı olmadığını, denetlenen verilerin kullanıcıların özel verileri olduğunu öne sürerken Apple'ın her konuda verileri tarayabileceğini söylüyor. Ayrıca Sweeney, ''tarama yazılımının kodunu Apple'ın yazdığını ancak yapılan taramaların hükümete aktarıldığını'' söylerek büyük bir iddia gündeme getirdi.

Apple'ın yeni tarama sistemi ise, görüntünün kendisine ulaşmak yerine dosyaları matematiksel olarak karşılaştıran bir sistem olarak tanıtıldı. Sistem görüntüleri kontrol ederek çocuk istismarına karşı kontrol ediyor ve Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi'ne işaretlenen hesaplar hakkında bilgi sağlıyor. 

Epic Games'in iddiaları üzerine Apple tarafından herhangi bir yanıt verilmedi ancak, iki şirketin Fortnite üzerinden yaşadığı gerilim gelecekte büyük sorunlara yol açabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8229 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
epic games, Apple ve iOS / OS X / tvOS / watchOS
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim