Anlık Bildirim

Epic Games'ten büyük kayıp: 500 milyon dolarlık yatırım 2027'ye kadar kâr sağlamayacak

Epic Games ve Apple arasındaki dava sebebiyle yeni raporlar çıkmaya başladı. Son çıkan raporlara göre Epic Games mağazası için 500 milyon dolarlık yatırım yaptı ve 2027'ye kadar kar sağlayamayacak.

Epic Games, 2027'e kadar mağazadan kâr sağlayamayacak Tam Boyutta Gör

Verdikleri ücretsiz oyunlar, kendi mağazasına özel yaptığı oyunlar, Fortnite ve Unreal Engine ile tanınan Epic Games, bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl mahkemelik olmuştu. Mahkeme sonucunda da birçok belge sızdırılmış gizli bilgiler açığa çıkmıştı. Bu belgelerin arasına bir yenisi daha eklendi.

Epic Games Mağazadan 2027'ye Kadar Sağlamayacak

Apple ve Epic Games arasındaki çıkan son belgelere göre Epic Games, Epic Games Store için 2019'da 181 milyon dolar kaybetti. 2020'de ise net sayı olmasa da 273 milyon dolar kaybedeceğini tahmin ediyordu. Hatta Epic Games bu sürecin yakın gelecekte de devam edeceğini ve 2021'de 139 dolar milyon dolar kaybedeceğini tahmin ediyordu.

PC Gamer'ın haberine göre dah net sayılara gelirsek, Epic Games 2019'dan bu yana Epic Games Store için 493 milyon dolarlık bir yatırım yapmış durumda. Bu yatırımın 330 milyon dolarlık kısmının geri kazanılamayacağını da kabul etti.

Epic Games'in tahminine göre Epic Games Store 2027'den önce kümülatif brüt kâr elde etmeyecek. Yani 2027'den sonra Epic Games, mağazadan kâr elde etmeye başlayacak. Elbette buradaki durumu bir de şu açıdan değerlendirmekte fayda var. Bu, Epic Games'in yalnızca mağazası için yaptığı daha çok gelecek odaklı bir yatırım. Şirket zaten her yıl diğer projelerinden milyar dolarlık kâr açıklıyor. Bu yüzden eğer şu anda yaptığı yatırımlar doğru bir şekilde giderse birkaç yıl sonra ciddi kâr sağlamaya başlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16463 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
epic games, epic vs apple ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim