Anlık Bildirim

İki saatliğine kısırlık: Erkekler için yeni doğum kontrol hapları %100 koruma sağlıyor

Bilim insanları, erkek doğurganlığını geçici olarak engelleyen yeni doğum kontrol haplarının klinik öncesi çalışmalarından umut verici sonuçlar sundular.        
Erkekler için yeni doğum kontrol hapları %100 koruma sağlıyor Tam Boyutta Gör
Yeni geliştirilen ilaç, sperm aktivitesini dondurarak bir erkeği kısa bir süre için tamamen kısır hale getirebiliyor. Fareler üzerinde yapılan deneyler, sürekli ilaç tedavisi gerektiren mevcut yöntemlerin aksine, isteğe bağlı doğum kontrol stratejisinin uygulanabilirliğini gösterdi.

Cornell Üniversitesi Weill Cornell Tıp Fakültesi'ndeki (ABD) bilim insanları bu yükü kadınlara yüklemeyecek yeni bir doğum kontrol seçeneği sunmak istediler. Yeni geliştirilen ilaç, adenilat siklazı bloke etme prensibiyle çalışan etkili ve güvenli bir çözüm sunuyor. Bu, spermin hareketinden sorumlu olan bir enzimdir. Bu enzimin engelleyicisi olan ilaç, spermatozoanın aktivitesini geçici olarak “kapatmanıza” izin verir.

Sekiz yıl içinde piyasaya sürülebilir

Fareler üzerinde yapılan deneyler, ilacı aldıktan 30-60 dakika sonra enzimin tamamen bloke edildiğini gösteriyor. Daha sonra ilk 2 saat gebeliğe karşı koruma %100 iken, bir saat sonra %91'e düşüyor ve 24 saat sonra sperm aktivitesi tamamen eski haline dönüyor. Farelerde herhangi bir yan etki bildirilmediği, ancak daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğuna dikkat çekilmiş.

Erkekler için yeni doğum kontrol hapları %100 koruma sağlıyor Tam Boyutta Gör
Araştırmacılar, ilk kullanımdan ardından 6-12 saat boyunca koruma sağlayan hormonal olmayan bir ilaç yaratmayı umuyor. İnsan deneylerinin üç yıl içinde başlaması bekleniyor ve iyi bir senaryo olması halinde ilaç sekiz yıl içinde piyasaya sürülebilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7039 kez okundu.
33 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kısırlık, doğum kontrol hapı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim