Anlık Bildirim

ChatGPT doktorluk sınavını neredeyse geçiyordu

OpenAI'nin ChatGPT algoritması, son derece zor olmasıyla bilinen ABD Tıbbi Lisanslama Sınavı'nda (USMLE) büyük bir başarı gösterdi.                              
ChatGPT doktorluk sınavını neredeyse geçiyordu Tam Boyutta Gör
Ansible Health adlı girişimden bir grup meraklı, ChatGPT sinir ağının ABD'nin en zor sınavlarından biri olan USMLE'yi (Tıbbi Lisanslama Sınavı) geçme becerisini test etti.

Araştırmacılar konuyla ilgili yayınladıkları makalede: "ChatGPT, herhangi bir özel eğitim veya takviye olmaksızın üç sınavın tümü için geçiş eşiğinde veya eşiğin yakınında puan aldı. Buna ek olarak, ChatGPT açıklamalarında yüksek düzeyde tutarlılık ve içgörü sergiledi." ifadelerine yer verdi.

Sınava yaklaşık 400 saatlik bir eğitimle hazırlanılıyor

Yapay zeka botu, herhangi bir özel eğitim veya takviye olmaksızın ABD Tıbbi Lisanslama Sınavını (USMLE) geçmeye çok yaklaştı. Üç bölümden oluşan bu sınavı geçmek için bir kişinin 300 ila 400 saat arasında hazırlık yapması gerekiyor. USMLE sorularının internette doğrudan yanıtları da yok ve ChatGPT'nin, soruların konusundan elde edilen verilere dayanarak yeni yanıtlar ürettiği belirtildi.

ChatGPT doktorluk sınavını neredeyse geçiyordu Tam Boyutta Gör
Geçme puanı %60 civarında olan ChatGPT, her üç sınavda da %52,4 ile %75 arasında doğru yanıt verdi. Yanıtların %88,9'unda algoritma en az bir anlamlı yanıt üretti ve bu yanıtlar araştırmacılar tarafından "klinik açıdan sağlam olsa da yeni ve açık olmayan" olarak sınıflandırıldı. Belki de gelecekte ChatGPT kendisi tıbbi tavsiyelerde bulunabilecek veya daha doğru teşhisler koymak için bir doktorun asistanı haline gelebilecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7427 kez okundu.
10 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
OpenAI, doktor ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim