Anlık Bildirim

Sağlık verilerini iletebilen FaceBit maske sensörü üretildi!

Covid-19 ile birlikte hayatımıza giren cerrahi maskeler artık akıllı maskelere dönüşüyor. Günümüzde hemen hemen herkesin taktığı maskeler kalp atışı ve solunum ölçümü gibi birçok işlem yapabilecek.

2020 yılından bu yana virüs nedeniyle kullanımı artan cerrahi maskeler artık akıllı maskelere dönüşüyor. Cerrahi maskelerin akıllı maskelere dönüştürülmesi ile kalp ritmi, kalp atış hızı ve daha birçok verinin alınabileceğini söyleyen Northwestern Üniversitesi, akıllı maske geliştirilmesinde rol oynuyor.

Koronavirüs ile birlikte hayatımıza giren maskeler belli ki uzunca bir süre daha kullanılacaklar. Maske takan çoğu kişi bu durumdan hoşnut olmasa da maskenin koruyucu özelliğinden yararlanan birçok kişi mevcut. Kendimizi ve çevremizdekileri korumak için taktığımız maskeler, Northwestern Üniversitesi sayesinde artık daha çok amaca hizmet edebilir.

FaceBit maske sensörü üretildi! Tam Boyutta Gör

Cerrahi maskeler akıllı maskelere dönüşüyor!

Northwestern Üniversitesindeki araştırmacılar bir N95 maske ile birçok sağlık verisine erişebildiğimiz "FaceBit" adlı yüz maskesi sensörünü geliştirdi. FaceBit bulunduğu N95 maske üzerinde kişinin kalp atış hızını ölçebiliyor. Dahası kalp ve solunum verilerinizi kullanan FaceBit, stresli olduğunuzu fark ederek ara vermeniz gerektiğini de bildirebiliyor. Ayrıca tasarımı dolayısıyla güneş, ısı ve hareketi kullanarak pil süresinin 11 güne kadar uzatılmasını sağlayabiliyor.

Genel olarak baktığımızda birçok kişi bunun gereksiz olduğunu düşünebilir. Ancak maskenin birçok ortamda kişiyi ve çevresindekileri koruduğunu unutmamak gerek. FaceBit'in ilk adımda gerekli klinik denemelerden geçmesi gerekiyor. Devamında sağlık çalışanlarının uzun süreler geçirdiği hastanelerde kullanılır hale gelebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim