Anlık Bildirim

Play Store'da yer alan 9 uygulama, kullanıcılarının Facebook bilgilerini çalıyordu

Güvenlik araştırma şirketi Dr. Web tarafından keşfedilen 9 uygulama, kullanıcıların Facebook giriş bilgilerini çalıyordu. Google, bu uygulamaların mağazadan kaldırıldığını açıkladı.

Play Store'da Facebook bilgileri çalan 9 uygulama

Google'ın Android'i kötü amaçlı uygulamalardan uzak tutma çabalarına rağmen yine de bazı bilgisayar korsanları engelleri aşmayı başarıyor. Son olarak ortaya çıkan bilgilere göre Google, Play Store'da yer alan 9 uygulamayı kullanıcıların Facebook giriş bilgilerini çaldığı gerekçesiyle mağazadan kaldırdı.

Toplam indirilme sayıları 6 milyonun üzerinde

Rus güvenlik firması Dr. Web tarafından keşfedilen bu 9 uygulama, kullanıcılarına Facebook hesaplarına giriş yaparak uygulamaların tüm işlevlerinin kilidini açma ve uygulama içi reklamlardan kurtulma seçeneği sunuyordu. Seçeneği kabul eden kullanıcılar, uygulama içerisinde Facebook'un resmi oturum açma sayfasına yönlendiriliyordu ancak yazılan tüm bilgiler bilgisayar korsanlarının eline geçiyordu. Doktor Web'in keşfettiği uygulamaların toplam indirilme sayılarının 6 milyonun üzerinde olması ise dikkat çekiyor.

  • PIP Photo: 5.8 milyon indirme
  • Processing Photo: 500 bin indirme
  • Inwell Fitness: 100 bin indirme
  • Rubbish Cleaner: 100 bin indirme
  • Horoscope Daily: 100 bin indirme
  • App Lock Keep: 50 bin indirme
  • Lockit Master: 5 bin indirme
  • Horoscope Pi: bin indirme
  • App Lock Manager: 10 indirme

Bir Google sözcüsü, şirketin dokuz uygulamayı da Google Play'den kaldırdığını ve tümünün geliştiricilerini mağazadan yasakladığını söyledi. Sözcü, bilgisayar korsanlarının yeni uygulamalar göndermelerine izin verilmeyeceğini söylese de mevcut güvenlik açığına dair bir açıklama yapılmadı.

Her ne kadar uygulamalar Play Store'dan kaldırılıp geliştiricileri mağazan yasaklansa da güvenlik açığı kapatılmadığı sürece farklı isimlerle benzer uygulamalar platforma dahil olmaya devam edebilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim