Anlık Bildirim

FDA, BioNTech aşısının 5-11 yaş arası çocuklarda kullanımına onay verdi

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), danışma kurulunun BioNTech aşısının 5-11 yaş arası kullanımını tavsiye etmesinden birkaç gün sonra aşıya onay verdiği açıkladı.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nde (FDA) bulunan bağımsız danışma kurulu geçtiğimiz günlerde Pfizer/BioNTech aşısının 5-11 yaş arası çocuklarda kullanımını tavsiye ettiğini duyurmuştu. FDA’nın ise kurulun bu tavsiyesine uyup uymayacağı merak ediliyordu.

FDA, aşının 5-11 yaş arasında kullanımına onay verdi Tam Boyutta Gör

Cuma günü yapılan bir açıklamayla FDA, aşının çocuklarda ‘düşük doz’ kullanımına onay verdiğini, önümüzdeki haftadan itibaren Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanılmasına yetki verildiğini duyurdu. FDA, 3.100 çocuk üzerinde yapılan klinik deneylerden toplanan verileri ve danışma kurulun kararlarını dikkate alarak bu kararı verdiğini ifade etti.

Uzmanlar ayrıca, düşük dozda Pfizer/BioNTech COVID-19 aşısının bağışıklık tepkilerinin 16 ila 25 yaş arası gençlerde görülen tepkilerle benzer olduğunu belirterek aşının COVID-19’u çocuklarda koruma oranının %90.7 olduğunu açıkladı. Çocuklarda aşıyla bağlantılı herhangi bir ciddi yan etkiye rastlanmadığı da açıklamalar arasında yer aldı.

5-11 yaş arasında aşının etkinliği %90.7 Tam Boyutta Gör

“Normale dönüş için bir adım daha”

FDA’dan Janet Woodwock aşı yetkisi vermeleriyle ilgili yaptığı açıklamada, “Ben de bir anne ve doktor olarak ebeveynlerin, okul personellerinin bugünü beklediğini biliyorum. Artık çocuklarımız COVID-19 aşısı olabilecek ve normale dönmede bir önemli adım daha atmış olacağız” ifadelerini kullandı. Woodwock’a göre düşük dozda verilecek olan iki doz aşının arasında üç haftalık bir süreç olacak.


FDA’nın izni, çocukların aşı olması için gereken ilk adım. Önümüzdeki hafta da Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) danışma kurulunun aşıyı değerlendirip onay vermesi, bunun ardından da CDC’nin aşıya yeşil ışık yakması bekleniyor. ABD hükümetinin de ülkede bulunan 28 milyon çocuk için yeterli aşıyı temin ettiği ve kararlardan sonra uygulamaya başlayacağı belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim