Anlık Bildirim

FDA Danışma Kurulu, düşük doz Pfizer aşısının 5-11 yaş arasında kullanılmasını tavsiye etti

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) danışma kurulu, salı günü yaptığı açıklamada Pfizer/BioNTech aşısının 5-11 yaş arası kullanımını ‘düşük dozda’ olmak şartıyla tavsiye ettiğini duyurdu.

Salı günü Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) danışma kurulu, Pfizer/BioNTech aşısının 5-11 yaş arası kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kurul, ‘düşük doz’ olma şartıyla aşının bu yaştaki çocuklarda kullanımını önerdiklerini ifade etti. Bu; artan ABD’de artan delta varyantı sebebiyle 28 milyondan fazla çocuğun koruma altına alınması demek.

FDA aşının kullanımını tavsiye etti Tam Boyutta Gör

FDA Danışma Komitesi tarafından verilen bu onay, FDA’nın önümüzdeki günlerde aşının kullanımına onay verme ihtimalini güçlendiriyor. Oylama sonucuyla verilen kararda, 18 üyeden 17’si aşının kullanımına onay verirken bir kişi çekimser kaldı.

Ancak FDA’nın, bu ‘bağımsız’ danışma komitesinin kararına her zaman katılmadığı belirtilse de bu karara uyulma ihtimali oldukça yüksek. Önümüzdeki hafta da ABD Hastalık Koruma ve Önleme Merkezleri’nde (CDC) bulunan bir danışma grubunun kendi tavsiyesini yapması bekleniyor. CDC’den de onay gelirse küçük çocukların aşılanması başlayabilir.

Biden yönetimi de yaptığı açıklamalarda, önümüzdeki kasım ayının başında FDA ve CDC’nin aşının kullanımına izin vermesini beklediğini ve aşı onay alır almaz dozların uygulanmaya başlayacağını belirtmişti. Buna ek olarak yönetim, ülkede bulunan 28 milyon 5-11 yaş arası çocuk için yeterli sayıda ‘düşük doz’ aşıyı temin ettiğini de yaptığı açıklamalarda belirtti.

Tüm vakaların %9'unu çocuklar oluşturuyor Tam Boyutta Gör

Çocuklarda görülen vakalar artıyor

ABD’de bulunan birçok ebeveyn de aşının onaylanmasını beklediklerini, çünkü ABD genelinde açılan okullarda yaşanan vaka artışı sebebiyle oldukça endişeli olduklarını ifade etti.

FDA’nın açıklamalarına göre ABD’de bildirilen tüm vakaların %9’unun 5-11 yaş arası çocuklar oluşturuyor. Amerikan Pediatrik Akademisi’ne göre de son altı hafta içinde 1,1 milyondan fazla çocuk vakası görüldü.

Bu açıklamalara rağmen birçok ebeveyn ve grup, bu yaş grubundaki çocukların COVID-19’u ciddi geçirme olasılığının çok daha düşük olduğunu belirtiyor ve aşının gereksiz olduğunu söylüyor. Ancak FDA Danışma Kurulu’ndaki uzmanlar çocukların COVID’ten ölme ve yoğun bakıma yatma ihtimalini ortadan kaldırmak istediklerin ifade ediyor.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim