Anlık Bildirim

Disket kullananlara müjde: FreeDOS 1.3 çıktı

Yeni bir çekirdek, komut kabuğu, oyunlar ve programlar ile MS-DOS günlerini aratmayan FreeDOS 1.3 işletim sistemi kullanıcıların beğenisine sunuldu. Üstelik dikste de uygun. 

FreeDOS 1.3 Tam Boyutta Gör

Günümüzde Windows, Linux, Android, iOS ve Mac kavramları işletim dediğimizde aklımıza ilk gelenler. FreeDOS ise genelde bilgisayarlarda Windows kurmak istemeyenlere bir miktar daha düşük fiyattan satış yapılmasını sağlıyor. Bununla birlikte önemli bir kitlesi olan bir yazılım ekosistemi.

FreeDOS 1.3 neler sunuyor?

MS-DOS günlerini yaşayanların çok iyi tanıyacağı FreeDOS işletim sistemi bir grafik ara yüzü olmadan komutları bizzat girerek bilgisayar kullanmak isteyenleri hedefliyor.

Açık kaynak olarak hazırlanan yazılım  IBM XT 286, 386 gibi çok eski sistemleri ve hatta disket kurulumunu da destekliyor. FreeDOS en son 2016 yılında güncellenmişti.

FreeDOS 1.3 güncellemesinde Kernel 2043 çekirdeğine yükseltilmiş ve yeni FreeCOM 0.85a komut çatısı kullanılıyor. Yeni oyunlar ve programların yanı sıra sistem paketleri de güncellenmiş.

FreeDOS 1.3 toplamda 375MB boyutunda ve CD üzerinden de deneyimlenebiliyor. Ayrıca disket kullananlar için zip sıkıştırması da dahil 20MB civarında bir boyuta indirgeniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Editörün Seçimi Yorum
Yorum yaparsam yaşım ortaya çıkacak, en iyisi susmak..
Yorumu gör »
Flcnr
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9047 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
FreeDOS 1.3, freedos ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim