Anlık Bildirim

GeForce RTX 3090 Ti, 450W TDP ile geliyor

Geçtiğimiz günlerde haberlerimizde sıkça yer verdiğimiz, Nvidia'nın yeni amiral gemisi olacak olan RTX 3090 Ti hakkındaki söylentiler artarmaya devam ediyor.

Yakın zamanda yönetim kurulu ortaklarıyla paylaşılan RTX 3090 Ti hakkındaki detaylar sızdırıldı. Gelen bilgilere göre kartın adı RTX 3090 SUPER değil, RTX 3090 Ti olacağı yönünde. Yalnızca daha fazla çekirdeğe sahip olmakla kalmayan, aynı zamanda bellek alt sisteminden, güç yapılandırmalarına ve daha pek çok ayrıntıda değişikliğe gidilmiş gibi görünüyor.

Güç yapılandırmalarıyla başlayacak olursak, RTX 3090 Ti'nin 450W'a kadar TDP değerine sahip olacağı iddia ediliyor, bu değer selefi olan 3090'dan 100 W daha fazla güç tüketeceği anlamına geliyor. Bunun maksimum TDP değeri olup olmadığını ya da özel bir kart için geçerli olup olmadığını henüz bilmiyoruz. Bu iddiaların yeni olmadığı ve geçtiğimiz günlerde Kopite7kimi tarafından sızdırılan verilerin daha önceki haberlerimizde yer aldığını belirtmekte fayda var.

GeForce RTX 3090 Ti hakkındaki söylentiler artıyor Tam Boyutta Gör

İlk söylentilerde , kartın yeni bir güç konektörüne sahip olabileceği ve bunun PCIe Gen5 için yeni standarda ihtiyaç olan, 12 pinli Molex Microfit konnektör olması bekleniyor. Daha önce gördüğümüz Microfit biçimindeki 16 pin konnektör de dahil olmak üzere, Gen5 ambargosunun kalkmasınının ardından daha detaylı biçimde incelemeyi umuyoruz.

GeForce RTX 3090 Ti hakkındaki söylentiler artıyor Tam Boyutta Gör

Açıkçası, kartın yeni bir güç konektörüne sahip olması, PCIe Gen5 arabirimi kullanıp kullanmadığı konusunda kesin bir bilgi vermiyor fakat halihazırda kullanmakta olduğumuz konnektörlerin yerine farklı bir güç konnektörü ihtiyacı başka bir nedene bağlanamaz gibi görünüyor.

2022'de çıkması bekleniyor

RTX 3090 Ti 'nin, 21 Gbps bellek ile geleceği neredeyse kesinleşmiş durumda. 21 Gbps bellek bile tek başına 100W daha fazla güç tüketimi için yeterli olabilir. Gördüğümüz en güncel yol haritasında, herhangi bir SUPER varyantı listelenmiyor.

GeForce RTX 3090 Ti ekran kartına ait teknik detayları bulunduğumuz noktada az çok biliniyor. Kartın, 10752 CUDA çekirdeği (84 SM) ve 24 GB GDDR6X belleğe sahip GA102 çipten oluşan bir ekran kartı olarak karşımıza çıkacağına kesin gözüyle bakabiliriz. Kartın, Ocak ayında RTX 3070 Ti 16GB ve RTX 2060 12GB ile birlikte piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11291 kez okundu.
29 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, rtx ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim