Anlık Bildirim

Yapılan testlerde bazı Gigabyte PSU modellerinin patladığı ortaya çıktı

Gigabyte tarafından üretilen bazı güç kaynağı modellerinde ciddi sorunlar olduğu ortaya çıktı. Yapılan testlerde PSU modellerinde patlama yaşanırken, sorunun kaynağı araştırılıyor.

Gigabyte GP-P750GM ve GP-P850GM modelleri patlama riski taşıyor Tam Boyutta Gör

TechPowerUp tarafından Gigabyte’ın GP-P750GM ve GP-P850GM modellerinde ciddi sorunlar olduğu ortaya çıkarıldı. Şirketin Aorus PSU modellerinin kaliteli bir tasarım içermesinin aksine bu modellerin kronik sıkıntılar içerdiği ve aşırı güç çekimi sırasında birincil anahtarlama FET’lerinde büyük bir patlama yaşanıldığı paylaşıldı.

Modellerin %50'si tehlike içeriyor

GP-P750GM modeli başka tuhaflıklara da ev sahipliği yapıyor. Yüksek OPP koruma eşiğidüşük kaliteli FET’Ler, kısa EPS kablosu ve yanlış belirtilen bir fana sahip. İki güç kaynağının arıza oranları ile ilgili gelen raporların ardından Gamers Nexus da sorunu araştırarak, 10 güç kaynağından 5’inin patlama riski taşıdığını bildirdi.

Gigabyte GP-P750GM ve GP-P850GM modelleri patlama riski taşıyor Tam Boyutta Gör

Test edilen güç kaynaklarına göre GP-P750M ve GP-P850GM’nin tüm modellerinin sorunlu olduğunu söyleyemeyiz, ancak arızalı ürünler ciddi sorunları beraberinde getirebilir. Gamer Nexus, yaşanılan PSU sorunlarının OCP, OTP ya da OPP ile ilgili olduğunu düşünüyor. Bu devreler, yüksek sıcaklık ve akım gibi değerlerin normal değerin üzerine çıktığında PSU’nun kapatılmasını sağlayan devreler olarak biliniyor.

Bitzopoulos tarafından da test edilen güç kaynaklarının ''kötü bir tasarım içerdiği'' söylenirken kolay bir işlem uygulanarak Gigabyte tarafından sorunun çözüleceği düşünülüyor. Newegg Shuffle paket içeriği ile sunulan ve ekran kartları ile gelen bu güç kaynakları bir çok kişi tarafından kullanılmaya devam ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9664 kez okundu.
19 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
gigabyte, Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim