Anlık Bildirim

Google; evsiz insanların yüzlerini toplamayı bıraktığını duyurdu

Google'nin asıl hedefinin, siyahi insanların yüz taramalarını elde etmek olduğu, böylece Google'nin, yüz tanıma algoritmalarını daha çeşitli eğitim verileriyle desteklemek olduğu belirtiliyor.

Google; evsiz insanların yüzlerini toplamayı bıraktığını duyurdu

Google; evsiz siyahi insanları hedef alan ve birçok tartışmaya sebep veren eğitimini durdurduğunu duyurdu. Google; yapay zeka eğitimi için evsiz insanlara 5 dolarlık hediye kartları vermişti ve karşılığında bu kişilerin yüzlerini yapay zeka eğitiminde kullanmıştı.

Google'nin asıl hedefinin, siyahi insanların yüz taramalarını elde etmek olduğu, böylece Google'nin, yüz tanıma algoritmalarını daha çeşitli eğitim verileriyle desteklemek olduğu belirtiliyor. Ayrıca siyahi insanlara ve diğer azınlık ırklara karşı yaygın bir algoritma eksikliğini bulunduğu belirtiliyor. Bu problemler de yapay zekanın yüz tanıma işlemi karşısında çeşitli sorunlara sebep olabiliyor.

Yüzler farklı çevrelerden toplanmıştı

Google; evsiz insanların yüzlerini toplamayı bıraktığını duyurdu Tam Boyutta Gör

Google yetkilileri ise mümkün olduğu kadar çok yüz toplamak için kendilerini baskı altında hissettiklerini söyledi. Bazı yetkililerin ise gündelik kıyafetler giyerek üniversite kampüslerine gittiği, öğrencilerin yüzlerini taradığı ve onlara verilerin ne için kullanılacağı hakkında çok az şey anlattığı bildirildi.

Şirket sözcüsü, çalışmaların yalnızca Google sitelerinde yapılacağını bildirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim