Anlık Bildirim

Google, Gmail'in HTML sürümü kullanımdan kaldırıyor

Arama devi Google önümüzdeki Ocak ayı itibarıyla Gmail hizmetinin Temel HTML sürümünü kullanımdan kaldıracak. Söz konusu değişiklik özellikle görme engelli bireylerin işini zorlaştıracak.
Google, Gmail'in HTML sürümü kullanımdan kaldırıyor Tam Boyutta Gör
Google daha gelişmiş versiyona odaklanmak için 2024'ün Ocak ayı itibarıyla Gmail'in temel HTML sürümünü kullanımdan kaldıracak. Arama devinin yapacağı bu değişiklik, bazı kullanıcılar tarafından Gmail destek belgelerinde fark edildi.

Şirket, konuyla ilgili açıklamasında "Ocak 2024'e kadar Gmail'i tarayıcınızda Temel HTML görünümünde görüntüleyebilirsiniz. Bu tarihten sonra Gmail, otomatik olarak Standart görünüme geçecektir" ifadelerine yer verdi. 

The Register internet sitesine konuşan bir Google sözcüsü, Temel HTML görünümünün eski bir Gmail sürümü olduğunu ve tüm Gmail işlevlerini içermediğini belirtti. Ancak bu kararın bazı kullanıcılar tarafından hiç hoş karşılanmadığını belirtelim.

Google, Gmail'in HTML sürümü kullanımdan kaldırıyor Tam Boyutta Gör

Google sinyal vermişti

Özellikle, birçok görme engelli kullanıcının Gmail'in HTML versiyonunu tercih ettiği ve bu değişiklikten memnun olmayacakları belirtildi. Bunun sebebi metin tabanlı HTML arayüzünün, ekran okuyucular gibi yardımcı teknolojilere daha iyi uyum sağlaması.

Google'ın son aylarda Temel HTML arayüzünü bulmayı daha da zorlaştırdığı ve bunun da zaten söz konusu değişikliklerin bir habercisi olduğu vurgulanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim