Anlık Bildirim

Windows 11'in Başlat menüsüne web sitesi önerileri ekleniyor

Microsoft, Windows 11'in Başlat menüsüdeki "Önerilen" bölümünü web sitelerini de içerecek şekilde genişletiyor. Şirket bu kısımda kullanıcının tarama geçmişine göre site önerilerine yer verecek.
Windows 11'in Başlat menüsüne web sitesi önerileri ekleniyor Tam Boyutta Gör
Windows 11'in Başlat menüsündeki "Önerilen" bölümünün kullanıcılar tarafından pek işlevsel bulunduğu söylenemez. Microsoft bu kısıma kullanıcının ilgisini çekebilecek web sitelerinin bağlantılarını da eklemeyi planlıyor. Yani söz konusu kısım yakında daha da karmaşık bir hal alacak.

Şirketin hayata geçirmeyi planladığı yenilik kısa süre önce Insider kullanıcılarına sunulan 22621.2359 numaralı Windows 11 beta yapısında ortaya çıktı. Böylelikle web sitesi bağlantılarının yakında işletim sisteminin kararlı sürümündeki Başlat menüsüne yerleştirileceğini öğrenmiş olduk.

Windows 11'in Başlat menüsüne web sitesi önerileri ekleniyor Tam Boyutta Gör

Tarama geçmişini baz alacak

Windows Insider Program Team'in blog gönderisinde "Yeni güncelleme ile Başlat menüsünün "Önerilen" bölümüne web siteleri ekleniyor. Bu web siteleri, sizin için kişiselleştirilecek ve tarama geçmişinizden alınacak. Bu sayede, en sık ziyaret ettiğiniz web sitelerine daha hızlı erişim sağlayabileceksiniz" ifadeleri yer alıyor.

Microsoft'un kullanıcılara bu özelliği Ayarlar > Kişiselleştirme > Başlat menüsünden devre dışı bırakma olanağı sunacağını da belirtelim. Şirketin kurumsal müşterileri ise bu işlevi ayrı bir ilke ile yönetebilecekler.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim