Anlık Bildirim

Google Stadia kapanıyor

Google’ın bulut oyun sektöründe devrim yapma sloganıyla hayata geçirdiği Google Stadia adındaki hizmeti 3 yıllık bir sürenin ardından kapılarını kapatıyor.      

Google Stadia Tam Boyutta Gör

Haftalardır süren dedikodular ve yalanlamalar sonrasında nihayet Google Stadia gerçeği ortaya çıktı. Çevrim içi oyun platformu Google Stadia rekabete direnemedi ve gelecek yıl itibariyle hizmetlerini sonlandırıyor.

Google Stadia neden kapanıyor?

2019 yılında belirli ülkelerde faaliyete başlayan Google Stadia, oyun satın alma gerektirmeden belirli bir abonelik ücreti ile oyunlara erişim sunuyordu. Düşük donanımlı cihazlarda bile internet hızına bağlı olarak çevrim içi oyun oynatıyordu.

Oyunları kütüphanede tutmak belirli bir çaba gerektirdiği için Google Stadia verdiği sözleri zamanında yerine getiremedi. Mobilde ekran görüntüsü alma, 3.5mm çıkışla ses alma, sesli sohbete cevap verme gibi özellikler çok geç geldi. Oyun kütüphanesi vadedilen orijinal oyunlara da bir türlü kavuşamadı. Amazon Luna, Nvidia GeForce ve Microsoft xCloud hizmetleri daha hızlı hamle yapınca Google Stadia kullanıcı kaybetmeye başladı.

Google geçen sene kendi oyun geliştirme stüdyolarını kapatmıştı. Bu yıl da bazı önemli oyunlar Google Stadia seçeneğine listede yer vermedi. Gidişat zaten beklenen sonu gösteriyordu ancak Google bir türlü bunu doğrulamamıştı.

Bu hafta yapılan açıklamaya göre 18 Ocak 2023 tarihi itibariyle Google Stadia kapılarını kapatıyor. Bu tarihe kadar, abonelere bedeller ve yapılan harcamalar iade edilecek. Abonelik ile birlikte gelen kontrolcü gibi donanımlar da kullanıcıda kalacak. Google Stadia Pro abonelerine ise bir iade yapılmıyor ancak kapanışa kadar ücretsiz olarak Pro avantajlarından yararlanmaya devam edecekler. Google hizmetin teknolojilerini YouTube, Google Play gibi diğer platformlara aktaracak. Ayrıca zengin gerçeklik gibi teknolojiler de sektördeki diğer orgazinasyonların erişimine açılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
2 Kişi Okuyor (0 Üye, 2 Misafir) 2 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8707 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google stadia, google ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim