Anlık Bildirim

Güneş ışığının %98'ini yansıtan "en beyaz boya" geliştirildi: Klimadan iyi soğutabilir

Purdue Üniversitesi mühendisleri, güneş ışığının %98'inden fazlasını yansıtan "en beyaz boyayı" geliştirdi. Araştırmacılara göre, bu boya evi birçok modern klimadan daha iyi soğutabilir.

Güneş ışığının %98'ini yansıtan 'en beyaz boya' geliştirildi: Klimadan iyi soğutabilir Tam Boyutta Gör

Araştırmacılar, bu beyazın, görünür ışığın %99,9'unu emen en siyah renk olan Vantablack'e eşdeğer olabileceğine inanıyor. "En beyaz boya" ışığın %98,1'ini yansıtır ve aynı zamanda yüzeydeki ısıyı giderir. Bugün piyasada bulunan beyaz boyalar güneş ışığının yalnızca %80-90'ını yansıtır ve yüzeyi soğutmaz.

Yaklaşık 92 m²'lik bir çatıyı bu boya ile kaplarsanız, bu 10 kilovatlık bir soğutma kapasitesi sağlayacaktır. Araştırma takımının belirttiği gibi, bu soğutma çoğu evde kullanılan klimalardan daha güçlü.

Güneş ışığının %98'ini yansıtan 'en beyaz boya' geliştirildi: Klimadan iyi soğutabilir Tam Boyutta Gör

Ticari üretime uygun

Boyanın olağanüstü beyazlığı, aynı zamanda beyaz fotoğraf kağıdı ve kozmetik yapımında da kullanılan yüksek konsantrasyondaki baryum sülfat nedeniyledir. Boyadaki tüm baryum sülfat parçacıkları farklı boyutlarda. Araştırmacılar, bir parçacığın ışığı yansıtma kabiliyetinin boyutuna bağlı olduğunu ve daha geniş bir parçacık boyutu aralığının, boyanın ışık spektrumunun daha fazlasını yansıtmasına izin verdiğini açıklıyor.

En beyaz boya, geleneksel klimalara olası bir alternatif olarak soğutma boyası geliştirmek için 1970'lerdeki çabalara dayanan araştırmanın sonucu. Yaratıcıları, baryum sülfat boyanın dayanıklı ve ticari üretime uygun olduğunu belirtiyor. Boya bileşimi için bir patent başvurusu da yapılmış durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19196 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
purdue üniversitesi, en beyaz boya ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim