Anlık Bildirim

Popüler VPN servisi NordVPN hacklendiğini itiraf etti

Kullanıcıların çevrimiçi gizliliğini ve güvenliğini arttırmaya yardımcı olmak için hizmet veren popüler VPN servisi NordVPN, 2018 yılında hacklendiğini resmen duyurdu.

Popüler VPN servisi NordVPN hacklendiğini itiraf etti Tam Boyutta Gör

Büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan NordVPN, çevrimiçi güvenliği ve gizliliği artırmaya yardımcı olan popüler VPN servislerinden biri diyebiliriz. Ancak yaşanan hack olayının ardından, şirketin kendi güvenliğini pek sağlayamadığı ortaya çıktı.

Kullanıcı bilgilerine erişilmediği belirtiliyor

Hacklenme itirafı ise şirketin resmi blog sayfasında, uzun sayılabilecek bir süre sonrasına duyuruldu. Şimdiye kadar kullanıcılardan gizlenen bu ihlal, NordVPN'in Finlandiya sunucularında meydana geldi ve yetkisiz bir kişinin sunuculara uzaktan erişim yoluyla bağlandığı belirtiliyor. Şirket, sunucularında yer alan böyle bir uzaktan yönetim sisteminin farkında bile olmadığı iddiasında.

Popüler VPN servisi NordVPN hacklendiğini itiraf etti Tam Boyutta Gör

NordVPN her ne kadar, sunucularına erişen bilgisayar korsanı veya korsanlarının, kullanıcı kimlik bilgilerine ve verilerine ulaşmadığını belirtmiş olsa da, bunun ne denli doğru olduğu tartışmaya açık. Finlandiya dışındaki sunucularda herhangi bir güvenlik ihlalinin yaşanmadığını belirten şirket, kullanıcılarını verilerinin kötü ellere geçmediği konusunda rahatlatmaya çalışıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim