Anlık Bildirim

Harvardlı bilim insanı: Evren laboratuvarda oluşturulmuş olabilir

Harvard Üniversitesi’nden Avi Loeb’in evrenin oluşumu ile ilgili ilginç bir teorisi var. Loeb, evrenin “üst sınıf varlıklar” tarafından laboratuvarda oluşturulmuş olabileceğini öne sürüyor.

Harvard Üniversitesi’nin eski astronomi bölümü başkanı ve fizik profesörü Avi Loeb, evrenin ortaya çıkışı ile ilgili ilginç bir teori ortaya attı. Ünlü gök bilimciye göre evren “üst sınıf varlıklar” tarafından bir laboratuvarda oluşturulmuş olabilir. 

Evren, üst sınıf varlıklar tarafından oluşturulmuş olabilir Tam Boyutta Gör

Loeb, Scientific American’a yazdığı bir yazıda evrenin gelişmiş bir teknolojiye sahip bir medeniyet tarafından oluşturulmuş olabileceğini öne sürdü. Loeb’e göre bu durum doğru olursa dinlerin “yaratıcı” kavramı ile seküler bir kavram olan “kuantum yerçekimi” birlikte kullanılmaya başlanabilir: 

Loeb yazısında, “Evrenimiz, sıfır net enerjiye sahip düz bir geometriye sahip olduğu için, gelişmiş bir A sınıfı olarak nitelendirilen bir uygarlık, “kuantum tünelleme” yoluyla yoktan bir evren oluşturabilecek bir teknoloji geliştirmiş olabilir.” ifadelerini kullandı. 


“İnsanlar C sınıfı bir uygarlık”

Ünlü bilim insanının yazısında birçok ilginç teori ortaya atıldı. Bunlardan biri de uygarlık sınıflandırma sistemiydi. Loeb, düşük seviyede bir teknolojiye sahip olan insanların C sınıfı (yıldızına bağımlı bir uygarlık) olabileceğini belirtti. Loeb’e göre teknolojimiz Güneş’ten bağımsız hâle gelebilmemizi sağlarsa B sınıfı bir uygarlık olabilir. Bunun sonrasında da laboratuvarda kendi “bebek” evrenlerimizi yaratabilirsek A sınıf bir uygarlığa dönüşebiliriz. 

İnsanlar daha düşük sınıfta varlıklar Tam Boyutta Gör

Ancak birçok şey teknolojimizin bu kadar gelişmesini engelliyor. Bunlardan en büyüğü, küçük bir bölgede yeterince büyük bir karanlık enerji yoğunluğu oluşturamamamız. Bunu oluşturmayı başarabilirsek A sınıf bir uygarlığa dönüşebiliriz. 

Bu, Loeb’in öne sürdüğü ilk ilginç teori değil. Loeb’in daha önce ortaya attığı bir teoriye göre, yalnızca insanlar A sınıf uygarlık olmaya çalışan canlılar değiller. Loeb’a göre teknolojik olarak gelişmiş bir uzaylı topluluğunun gönderdiği bir araç 2017 yılında güneş sistemimizi ziyaret etti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
85423 kez okundu.
97 kişi, toplam 169 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
harvard, evren ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim