Anlık Bildirim

SK Hynix 4D-NAND belleklere geçiyor

SSD sektörüne yeni bir tanım daha geliyor. 4D-NAND bellekler yakın zamanda piyasada olacak. Yonga dizilimini esas alan 4D-NAND bellekler daha fazla depolama alanı sağlayacak.

Son dönemde NAND bellek teknolojileri konusunda üreticilerin önemli adımlarını görüyoruz. Yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlayan QLC NAND bellek teknolojinin yanında dizilim konusunda da gelişmeler var.

4D-NAND nedir?

SK Hynix yaptığı açıklamada 4D-NAND adında yeni bir teknoloji geliştirdiğini bildirdi. Aslında yapı olarak 96-katmanlı TLC NAND bellek söz konusu ancak firma normalde bellek yongalarının yanında yer alan destek devresini yongaların altına yerleştirmiş. Böylece ortaya yeni bir dizilim çıkmış.

Yeni dizilim sayesinde bir devre kartı üzerine daha fazla depolama alanı konulabilirken maliyetler de düşürülüyor. Böylece daha ucuz SSD modellerine de kapı açılmış oluyor.

4D-NAND bellekler SSD sürücüler için 1Tb modüller, entegre depolama ürünleri için 512Gb modüller halinde üretime başladı. Gelecek yıl ise QLC tabanlı 4D-NAND bellekler de geliştirilecek.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim