Anlık Bildirim

Hindistan’da 130’dan fazla insan muson yağmurları nedeniyle hayatını kaybetti

Hindistan’da muson yağmurları sebebiyle meydana gelen seller ve heyelanlar sebebiyle 130’dan fazla insan hayatını kaybederken 90.000’den fazla insan da tahliye edildi.

Cumartesi günü Hindistanlı yetkililerin CNN’e verdiği demeçte, muson yağmurları sebebiyle bu hafta yaşanan yıkıcı seller ve heyelanlar sonucunda en az 136 insanın öldüğü, 90.000 binden fazla insanın tahliye edildiği ve onlarca insanın enkazlar altında mahsur kaldığı ifade edildi.

Hindistan'da 130'dan fazla insan yağmurlar sebebiyle can verdi Tam Boyutta Gör

Felaketler ülkenin en kalabalık eyaletlerinden biri olan Maharashtra’da gerçekleşti. Uzmanlar, Temmuz ayı boyunca yağan yağmurları son 40 yılın en şiddetli yağmurları olarak nitelendirdi. Bölgedeki yüzlerce köy sular altında kalmış durumda.

Mahsur kalanların kurtarılma ihtimali zayıf

Yetkililer, perşembe günü Mumbai’ye 180 kilometre uzaklıkta olan Taliye isimli küçük köyde toprak kayması sebebiyle 42 kişinin hayatını belirtirken daha onlarca insanın enkaz altında olduğunu; ancak kurtarılıp kurtarılamayacaklarının belirsiz olduğunu açıkladı.

Hindistan'da 130'dan fazla insan yağmurlar sebebiyle can verdi Tam Boyutta Gör

İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili şunları söyledi: “Yaklaşık 40 kişi daha mahsur kalmış durumda. 36 saatten fazla süredir çamurda mahsur kaldıkları için kurtarılma ihtimalleri oldukça zayıf.” Maharashtra’daki diğer bölgelerde de son 48 saatte düzinelerce insan hayatını kaybetti.

Son zamanlarda dünyanın farklı bölgeleri şiddetli yağışlarla uğraşıyor. Bu yağışlar sebebiyle Kuzey Amerika, Çin, Batı Avrupa gibi yerlerde yüzlerce insan hayatını kaybetti.

Hintli uzmanlar da ülkedeki bu felaketlerin kıyılardaki gelişigüzel yapılanmaya karşı bir uyarı olduğuna dikkat çekti.

Kaynakça https://gizmodo.com/more-than-130-people-dead-in-india-after-monsoon-rains-1847356670 https://tr.euronews.com/2021/07/24/hindistan-da-son-40-y-l-n-en-siddetli-yag-slar-100-den-fazla-kisi-hayat-n-kaybetti Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim