Anlık Bildirim

Huawei, dünyanın en büyük enerji projesine imza attı

Huawei, Dubai'de gerçekleştirilen Global Digital Power 2021 etkinliğinde önemli bir projeye imza attı. Yeni proje ile beraber Suudi Arabistan'ın enerji kapasitesi 1300MWh'a kadar yükseltilecek.

Huawei, dünyanın en büyük enerji projesine imza attı

Huawei, dijital teknolojiyle desteklenen düşük karbonlu ve daha akıllı bir toplum geliştirmeyi hedefleyen Global Digital Power 2021 etkinliğini Dubai’de gerçekleştirdi. 67 ülkeden katılımcıların oluşturduğu etkinlikte Huawei Digital Energy Technology ve Shandong Electric Power Construction (SEPCO3), Suudi Kızıldeniz Yeni Şehir enerji depolama projesine katıldı.

Petrole olan bağımlılık azalacak

Kızıldeniz Yeni Şehir Enerji Depolama Projesi, Suudi Arabistan’ın 2030 planlarının önemli bir parçası olarak görülüyor. Bu plan ülkenin petrole olan bağımlılığını azaltarak ekonomiyi çeşitlendirecek sağlık, eğitim, altyapı turizm gibi kamu hizmetlerini geliştirecek.

Projenin ana geliştiricisi ACWA Power ve SEPCO3, Suudi Arabistan’ın tüm enerji ihtiyacını yalnızca yenilenebilir enerji kaynakları ile karşılanmasını amaçlıyor. Yeni proje ile beraber enerji depolama kapasitesi 1300MWh’ye ulaştırılacak ve dünyanın en büyük enerji depolama projesi olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim