Anlık Bildirim

Huawei Freebuds 4i inceleme – Düşük fiyata ANC ve güçlü batarya

Bu yazımızda Huawei Freebuds 4i'yi inceliyoruz. Tasarım, ses kalitesi, aktif gürültü engelleme ve kullanım kolaylığı özelliklerine yakından bakıyoruz.

Huawei Freebuds 4i inceleme – Düşük fiyata ANC ve güçlü batarya Tam Boyutta Gör

Huawei uygun fiyatlı kablosuz kulaklık modeli Freebuds 3i’yi yeniledi ve Freebuds 4i adıyla piyasaya sürdü. Freebuds 4i ile kulaklığın tasarımı değişti, batarya kapasitesi geliştirildi ve çeşitli özellikler eklendi. Bu yazımızda Huawei Freebuds 4i’yi inceleyeceğiz. Bu kulaklığı daha önce videolu olarak da incelemiştik. Dilerseniz videomuzu da seyredebilirsiniz.

Freebuds 4i, 749 TL'ye satılıyor. Huawei Online Mağaza'dan satın alan müşterilere Tripod Selfie Stick hediye ediliyor.

Freebuds 4i Satış Linki

Freebuds 4i tasarımı

Kulaklığın ve kulaklık kutusunun tasarımı baştan aşağı yenilendi. Freebuds 3i’ye göre daha güzel ve daha kullanışlı olmuş. Kulaklığın boyutları küçülmüş ve sapın uzunluğu kısalmış. Bu sayede kulakta daha şık duruyor. Beyaz, kırmızı ve siyah renk seçeneğiyle satın alınabiliyor.

Huawei Freebuds 4i inceleme – Düşük fiyata ANC ve güçlü batarya Tam Boyutta Gör

Yaklaşık 2 saat boyunca kulağı acıtmadan kullanılabiliyor. Üçüncü saatten sonra konforsuzluk başlıyor. Kulaklığı çıkarıp biraz mola verme ihtiyacı ortaya çıkıyor. Uzun süre kullanmayacaksanız Freebuds 4i güzel bir seçim olur.

Huawei Freebuds 4i inceleme – Düşük fiyata ANC ve güçlü batarya Tam Boyutta Gör

Kulaklığın şarj ve saklama kutusundan da bahsedelim. Tüm köşeleri oval ve yumurtamsı bir tasarıma geçilmiş. Kutuyu çok beğendim. Oval yapıda olduğu için cepte rahatsızlık vermiyor. Boyutları küçük ve hafif. Görünümü şık. Kulaklıkları yuvasında tutan mıknatıslar epey kuvvetli. Kapak açıkken bile kulaklıkların düşmesi mümkün değil. Kullandığım süre boyunca kutusunda herhangi bir çizik oluşmadı. Kılıfsız bir şekilde kullanılabilir.

Freebuds 3i’ye göre tasarım anlamında epey geliştirme mevcut. Bataryadaki geliştirmelere rağmen sapın uzunluğu kısaldı ve ağırlık aynı kaldı. Daha konforlu bir tasarıma geçildi ve daha güzel görünüyor.

Freebuds 4i ses kalitesi

Freebuds 4i, ses kalitesi açısından kullanıcısını üzmeyecek kaliteye sahip. Bas odaklı bir kulaklık değil, netlik odaklı bir kulaklık. Gümbür gümbür bas vurmuyor ancak müzikteki tınılar net bir şekilde duyuluyor. Ses temiz bir şekilde duyuluyor. Silikonsuz yapıdaki kulaklıklara göre müzik açısından başarılı ancak tek kriteriniz müzik kalitesiyse başka bir kulaklığa bakmanızı öneririm.

Freebuds 4i fiyatına göre makul ses kalitesi veriyor. Ne çok iyi ne de çok kötü. Orta seviye ses kalitesi var. Beklentinizi yüksek tutmazsanız memnun kalacağınızı düşünüyorum. 

Gürültü engelleme ve farkındalık modları

Freebuds 4i, düşük fiyatına rağmen aktif gürültü engelleme (ANC) özelliğine sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Pahalı kulaklıklardaki kadar verimli çalışmıyor. Fakat unutmamak lazım ki bu fiyat aralığına ANC özelliğine sahip çok az sayıda kulaklık bulunuyor.

Huawei Freebuds 4i inceleme – Düşük fiyata ANC ve güçlü batarya Tam Boyutta Gör

Kulaklığın yanındaki dokunmatik alana basılı tutarak ANC modu, farkındalık modu ve standart mod arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Farkındalık (awarness) modu çevrenizdeki sesleri duymanızı sağlıyor. Bu özellik özellikle herhangi bir ses çalmıyorken işe yarıyor. Bir şeyler dinlerken farkındalık modunun etkisi düşüyor.

Freebuds 4i'nin bu fiyata ANC ve farkındalık modu özelliklerine sahip olması güzel. Bu teknolojileri merak ediyorsanız merakınızı giderecek ve gürültülü her ortamda olmasa da genellikle ihtiyacınızı giderecektir.

Mikrofon

Freebuds 4i’nin mikrofonu telefon görüşmeleri için yeterli, daha fazlası için yeterli değil. Karşı taraf ne dediğinizi anlıyor ancak sesiniz net bir şekilde gitmiyor. Bulunduğunuz ortama göre zaman zaman yetersiz kalıyor. Çevredeki ses arttıkça sesiniz daha fazla mekanikleşerek iletiliyor. Bu durum sesin netliğini bozuyor.

Huawei Freebuds 4i inceleme – Düşük fiyata ANC ve güçlü batarya Tam Boyutta Gör

Kulaklığın tanıtım sayfasında rüzgar performansı öne çıkarılıyor. Gerçekten rüzgarlı ortamlarda herhangi bir hışırtı yapmıyor. Bu anlamda iyi iş çıkarıyor.

Mikrofonu özetlemek gerekirse; sessiz bir ortamdaysanız ve karşı taraf da gürültülü bir ortamda değilse kulaklıkla rahat bir şekilde iletişim kurabilirsiniz. Ses kalitesi net değil. Bu nedenle Zoom görüşmelerine, Clubhouse odalarına katılmak ya da oyun oynamak isterseniz mikrofon yeterli olmayacak.

Batarya

Gelelim Freebuds 4i’nin en iyi özelliğine, batarya performansına. Batarya süresi ve hızlı şarj özelliği övgüyü hak ediyor. ANC açıkken şarj kutusundan bağımsız olarak yaklaşık 7 saat boyunca kesintisiz kullanım sunuyor. Şarj kutusunu kullanarak toplam dinleme süresini 16-17 saate çıkarabiliyoruz. ANC’yi kapatarak bu süreyi 22 saate çıkarabilmek mümkün.

Hızlı şarj özelliği mevcut. 10 dakika şarj ile ANC açıkken 3 saate varan kullanıma ulaştım. Çok iyi bir değer. Kutunun tam olarak şarj olması ise yaklaşık 1 saat 10 dakika sürüyor.

Huawei Freebuds 4i inceleme – Düşük fiyata ANC ve güçlü batarya Tam Boyutta Gör

Freebuds 4i, şarj özellikleri konusunda beklentilerimin üzerinde performans sergiledi. Bu kulaklığı cezbedici kılıyor. Ayrıca şundan da bahsetmeliyim. Bu tür cihazların bataryası 2 sene sonunda büyük oranda kapasite kaybediyor. Freebuds 4i’nin kullanım süresi epey fazla olduğu için batarya kapasitesi eksildiğinde bile yeterli kullanım sunacaktır.

Kullanım kolaylıkları

Huawei AI Life ismindeki uygulamayla kulaklığın bazı özelliklerini kontrol edebiliyoruz. Pil yüzdesini görebiliyor, ANC ile farkındalık modları arasında geçiş yapabiliyor ve dokunmatik kontrolleri değiştirebiliyoruz. Bu uygulama yalnızca Android cihazlarda kullanılabiliyor. iOS cihazlarda uygulama desteğinin olmamasının yanı sıra kulaklığın pil yüzdesini de göremiyoruz. En azından bu özellik olmalıydı.

Huawe AI Life kurulu cihazlarda kulak algılama özeliğinden yararlanabiliyoruz. Kulaklığı çıkardığınızda müzik duruyor, taktığınızda devam ediyor. Önceden sadece Huawei cihazlarda kullanılan bu özellik son güncellemeyle tüm Android cihazlara geldi. Huawei sahipleri kulaklığın kutusunu açarak hızlıca pil durumunu görebiliyor ve hızlı bir şekilde eşleştirebiliyor.

En güncel Bluetooth versiyonunu yani Bluetooth 5.2 bağlantı teknolojisini kullanıyor. USB-C bağlantı yuvasından şarj oluyor. Kutudan 3 farklı boyda silikon çıkıyor. IPX4 sertifikasına sahip. Tere ve su sıçramalarına karşı dayanıklı yapıda.

Özet: Fiyatına göre güzel seçim

Freebuds 4i uygun fiyata pahalı kulaklıklardaki çoğu özelliği kullanıcılarına sunuyor. Batarya kullanım süresi ve hızlı şarj özelliği mükemmel. Konfor açısından kısa süreli kullanımlarda başarılı. Kulaklığın ve şarj kutusunun tasarımı güzel. Müzik kalitesi mükemmel olmasa da net bir ses veriyor. Gecikme yok denecek kadar az. Ses kalitesi yeterli. Mikrofonu telefon görüşmeleri için iş görüyor.

Freebuds 4i, 750 TL’ye satılıyor. Önceki modele göre büyük geliştirmelere sahip. Freebuds 4i fiyat/performans açısından güzel bir tercih olacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim