Anlık Bildirim
 
Intel’in yeni nesil işlemcileri detaylanmaya devam ediyor. Son gelen haberlerde i3 ve i7 işlemcilerinden 2’şer modelin teknik detaylarına yer verildi. Ayrıca ‘’K’’ son ekli i7 yongasının benchmark sonuçlarına ve yonganın görüntülerine yer verildi.

Core i7-8700K adlandırmasına sahip tepe modelle Intel artık i7 sınıfında yıllardır klasik hale gelen 4 çekirdek 8 izleği güncelliyor ve 6 çekirdek 12 izlek haline getiriyor. Bu nedenle firmanın Sky Lake ve Kaby Lake kullanıcılarını küstürebileceği söylenebilir, üstelik geçtiğimiz günlerde 200 serisi çipsetlere sahip anakartlarda Coffee Lake işlemcilerle kullanılamayacağının da açığa çıktığı düşünüldüğünde firma ilerleyen süreçte kızgın bir kullanıcı kitlesiyle karşı karşıya kalabilir.

Çekirdek başına düşen L2 önbelleği değişmemiş

Yongada çekirdek sayısının artışı ile birlikte önbellek tarafında da geliştirmeye gidilmiş. L3 önbelleği 12 MB olan yonganın L2 tampon belleği ise 1.5 MB seviyesinde ancak çekirdek başına düşen L2 önbelleği yine 256 KB’la sınırlı tutulmuş. Modelin taban frekansı 3.7 GHz iken tüm çekirdekleriyle birlikte 4.3 GHz’e ulaşabiliyor. Tek çekirdek açıkken ise 4.7 GHz’i görebiliyor.
i7-8700K benchmark testi sonuçları sızdırıldı
 

Ek olarak çözümün ısıl tasarım gücü ise 95 watt olarak listelenmiş. Bunun yanı sıra ‘’K’’ eki olmayan modelde ise taban frekansı 3.2 GHz’de tutulurken boost frekans yine 4.3 GHz olarak karşımıza çıkıyor lakin tek çekirdekle ulaşılan değer 4.6 GHz’e indiriliş. Ayrıca ısıl tasarım gücü de 65 watt’a düşmüş doğal olarak.

Benchmark sonuçları

Her ikisi de 2666 MHz bellekleri destekleyen çift kanal bellek kontrolcüyle gelecek olan yongalar entegre grafik birimi de içerirken i7-8700K’nın CPU-Z testi yapılmış bile. Tepe model işlemci tek çekirdek testinde 2323 puan alırken, çoklu çekirdek testinde ise 4443 puan elde etmiş. Burada çekirdek artışına bağlı olarak hali hazırdaki Core i7-7700K’ya göre büyük bir performans artışının yaşanması dikkatlerden kaçmıyor.

i3 işlemcileri

i3 modelleri de yine birisi ‘’K’’ son ekli, diğeri çarpan kilitli olmak üzere iki yonga olarak sızdırılmış. Görünen o ki firma Kaby Lake ile başlattığı hız aşırtmaya müsait i3 işlemci serisini devam ettirmek istiyor. i3-8350K modeli 4 çekirdekli bir yapıya sahipken 8 MB L3 önbelleğiyle gelecek. 4 GHz’de görev yapacak işlemcinin ön belleği 8 MB olarak belirlenirken i3-8100 çözümü 3.6 GHz’de çalışacak ve 6 MB L3 tampon belleğine sahip olacak.

Farka dikkat!

Ayrıca işlemcilerdeki bellek kontrolcüsü maksimum 2400 MHz’de çalışan bellekleri destekleyecek. Kaby Lake işlemci ailesinde i3-i7 modelleri arasında bellek tarafında böyle bir farklılık olmadığının altını çizmekte fayda var.

Ek olarak i3 8350K 91 watt, i3-8100 ise 65 watt’lık ısıl tasarım gücüne sahip olacak. Son olarak başta bahsettiğimiz Core i7 8700K işlemcilerinin görsellerini aşağıdan inceleyebilirsiniz. En sağdaki yonganın diğerlerinden farklı olduğunu belirtmekte fayda var.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5250 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel kaby lake ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim