Anlık Bildirim

IBM, blockchain ile Avustralya'da veri güvenliğini sağlayacak

IBM ve Avustralya hükümeti blockchain ile veri güvenliğinin sağlanması için 740 milyon dolarlık anlaşma imzaladı. Şirket önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkede blockchain uygulamalarını kullanacak.

IBM, blockchain ile Avustralya'da veri güvenliğini sağlayacak Tam Boyutta Gör
 

Bilişim dünyasının öncülerinden olan IBM, bir süredir blockchain çalışmalarına yoğunlaşmış durumda. Halihazırda kendi blockchain platformunu geliştiren ve Avrupa'nın önemli bankalarına sunan şirket, blockchain teknolojilerini geliştirmek için oluşturulmuş açık kaynak kodlu iş birliği programı olan Hyperledger'ın da en büyük destekçisi konumunda. Şirket şimdi ise blockchain uygulamalarını veri güvenliğini sağlamak için kullanacak.


740 milyon dolarlık anlaşma 

Avustralya hükümeti ile anlaşma imzalayan IBM ülkede veri güvenliğini sağlamak için blockchain teknolojisinden yararlanacak. 5 yıl boyunca Avustralya'da veri güvenliğinden sorumlu olacak IBM'ye hizmetleri karşısında ödenecek toplam tutar ise 740 milyon dolar. Veri güvenliği dışında Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'na da blockchain, otomasyon ve yapay zeka destekli çözümler sunacak olan şirketin Asya Pasifik Başkanı Harriet Green, Avustralya'da yeni iş imkanları yaratacaklarını ve Avustralya hükümetini ''dünyanın en dijital üç hükümetinden biri'' haline getireceklerini açıkladı.


Anlaşma kapsamında IBM'nin önceliği vatandaşların ve federal birimlerin verilerini korumak için yeni platformlar oluşturmak. Hükümetin tahminine göre bu platformlar aracılığıyla verilerin korunması halinde 5 yılda 100 milyon dolarlık tasarruf sağlanabilecek. Geçtiğimiz yıl dünyanın dört bir yanında etkili olan siber saldırılar Avustralya'yı da vurmuş ve ülkenin ulusal bilim ajansı saldırıya uğramıştı. Bu saldırıdan sonra veri güvenliğini sağlamak adına yeni adımlar atan hükümet yetkilileri güvenlik partneri olarak IBM'yi tercih etti.


Anlaşmaya konu olan bir diğer nokta ise vergilendirme ve sınır denetimi işlemleri olacak. Bu işlemler artık IBM'nin sunduğu blockchain platformlarıyla kayıt altına alınacak. Harriet Green böylece Avustralya'nın ''kağıtsız bir gelecek'' için en büyük adımı atacağına inanıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim