Anlık Bildirim

iOS 9.3 size patronunuzun iPhone cihazınızı izleyip izlemediğini söyleyecek

Apple'ın mobil işletim sisteminin yeni sürümü iOS 9.3, kullanıcılara iPhone cihazlarının işvereni tarafından izlenip izlenmediğini bildiren bir mesaj gösterecek.
Kimse gizli olarak takip edilmekten hoşlanmaz. Ancak, şirketinizin iPhone aktivitelerinizi izlediğinden şüpheleniyorsanız, bunu artık öğrenebileceksiniz. Akıllı telefonunuzun bir sonraki güncellemesi olan iOS 9.3 sürümünde Apple bunu kolay bir hale getiriyor. Reddit kullanıcısı MaGNeTiX'in belirttiğine göre iOS 9.3'ün en son betası kullanıcılara denetim altında olduklarını belirten bir mesaj gösteriyor.
Mesaj cihazın kilit ekranı ve Hakkında bölümünde görünerek kendini belirgin şekilde ön plana çıkarıyor. Kilit ekranında "Bu iPhone kuruluşunuz tarafından yönetiliyor" şeklinde bir uyarı mesajı yer alırken, cihazın Hakkında bölümünde ise iPhone cihazınızı denetleyen kişinin internet trafiğinizi ve cihazınızın konumunu izleyebildiğini belirten bir mesajla daha fazla ayrıntı sunuyor.
iOS 9.3 size patronunuzun iPhone cihazınızı izleyip izlemediğini söyleyecek
 
Mesajın tüm izleme faliyetlerinde gösterilip gösterilmeyeceği henüz belirsiz olsa da şirketlerin çalışanlarına kurumsal sermayeli Mac veya iOS cihazları dağıtabilmeleri için bir yol sunan Apple'ın, Aygıt Kayıt Programı (DEP) kapsamında denetlenen cihazları için geçerli olacak. Program işeverenlere çalışanların cihazlarını yönetme ve çeşitli yönlerini denetleme imkanı sağlayan Mobil Cihaz Yönetimi (MDM) adlı bir özellik sunuyor.
Açık olmak gerekirse bu şirket denetimini devre dışı bırakabilmenizi sağlayacak ya da herhangi bir şekilde gizliliğinizin artmasının önünü açacak bir özellik gibi görünmüyor. Sadece iPhone cihazının patronu tarafından izlendiğinin farkında dahi olmayan kullanıcılar için daha fazla şeffaflık sunabilecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5394 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mesaj, takip ve
3 etiket daha iOS izleme Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim