Anlık Bildirim

iOS'deki tasarımsal devrim OS X'de yaşanmayacak

iOS'deki tasarımsal devrim OS X'de yaşanmayacak

Scott Forstall'ın Apple'dan ayrılmasıyla birlikte yeniden şekillen organizasyon yapısında tüm yazılımların arayüzün tasarımlarının Jony Ive önderliğindeki "İnsan Arayüz Takımı"'na verilmesiyle başlayan ve iOS 7 ile ilk meyvelerini veren yeni tasarım anlayışının OS X'i ne şekilde etkileyeceği yavaş yavaş belli oluyor.

Hatırlanacağı gibi Apple, iOS 7 ile birlikte mobil işletim sisteminde yepyeni bir sayfa açmış ve daha modern, sade, beyaz tonların hakim olduğu düz tasarım çizgileriyle şekillenen arayüzü sisteme entegre etmişti. Bu devrimsel değişimden sonra birçok kişi de iOS 7'den sonra aynı tasarım anlayışının OS X'de de kullanılacağı konusundaki fikirleri dile getirmişti. Apple içerisindeki kaynaklarından edindiği tutarlı bilgiler Mac dünyasının önemli isimlerinden olan Mark Gurman ise tam olarak bu fikirde değil.

Kaynaklarının kulağına fısıldadığı son bilgileri okuyucularıyla paylaşan Gurman'a göre OS X 10.10, çeşitli öğelerde daha düz ve sade bir tasarıma sahip olacak ancak bu tasarım anlayışı sistemin tamamına hakim olmayacak. Örneğin sistem içerisinde menü barı yeni tasarımla daha fazla öne çıkacak, beyaz öğeler daha fazla yer alacak veya bulanıklık ve yarı saydamlık efekti çeşitli öğelerin yerleşimde kullanılacak. Ancak belirttiğimiz gibi bu değişiklikler OS X'i mevcut tasarım çizgisinden çok fazla uzaklaştırmadan yapılacak. Bu da aslında iOS ve OS X'in tasarım anlamında farklı yollardan ilerleyeceği anlamına geliyor.

Syrah (Shiraz Şarabı) kod adıyla geliştirme aşamasında olan ve bir aksilik olmaz ise haziran ayındaki WWDC 2014 etkinliğinde ilk defa kamuoyuna tanıtılacak olan OS X 10.10'un (ya da OS XI) Ekim 2014'de son kullanıcı için yayınlanması bekleniyor.

iOS'deki tasarımsal devrim OS X'de yaşanmayacak

MacRumors.com sitesine ziyaret eden OS X 10.10 yüklü Mac'lerin zamana bağlı değişim grafiği

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7604 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, uygulama haber ve
2 etiket daha os x Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim