Anlık Bildirim

iPhone 6 serisi ile ilgili ilk izlenimler : En iyi LCD ekran, hızlı işlemci ve dayanıklılık

iPhone 6 serisi ile ilgili ilk izlenimler : En iyi LCD ekran, hızlı işlemci ve dayanıklılık

Geçen haftasonu kırdığı satış rekoru ile yavaş yavaş tüketicilerin eline geçmeye başlayan iPhone 6 serisi ile ilgili pek çok şikayet ve övgü geliyor. Ancak konusunda uzman kabul edilen platformların raporları daha farklı noktalara temas ediyor. 

DisplayMate tarafından ekran konusunda yayımlanan rapora göre iPhone 6 serisinin LCD ekranı oldukça etkileyici. Platform iPhone 6 Plus ekranının şimdiye kadar test ettikleri en performanslı LCD ekran olduğunu belirtiyor. Ekranın puanı Mükemmel ve Çok İyi arasında. Ancak cihaz LCD ekranların kronik görüş açısı ve parlaklık değişkenliği sıkıntısından kurutlamıyor ve yeşil yıldız puanlamasında ikinci sırayı alıyor. 

iPhone 6 ekranı ise çözünürlük daha düşük olduğu için Çok İyi seviyesine yakın bir yerde. Ekran performansının tüketicileri oldukça memnun edeceği belirtiliyor. 

iPhone 6 serisi ile ilgili ilk izlenimler : En iyi LCD ekran, hızlı işlemci ve dayanıklılık
AnandTech ise iPhone 6 serisini benchmark testlerine tabi tutarak işlemci performansını ölçmüş. Tahminlere göre TSMC/Samsung tarafından 20nm fabrikasyon süreci ile üretilen A8 yongasetinin A7 yongasetine göre işlemci performansı açısından çok büyük farkı yok. Ancak grafik tarafında özellikle iPhone 6 Plus modelinin yüksek çözünürlüğü ve büyük ekranı nedeniyle önemli bir performans artışı yaşanmış. Ancak henüz hangi grafik biriminin kullanıldığı tam olarak ortaya konamamış.

Sunspider testinde donanımı itibariyle iPhone 6 modelinin listebaşı olduğu görülürken, iPhone 6 Plus modeli de ikinci sırada. Kraken 1.1 testinde ise iPhone 6 Plus modeli ikinci, iPhone 6 modeli üçüncü sırada. 

Grafik tarafına baktığımızda 3DMark 1.2 Unlimited Overall testinde iPhone 6 Plus ve iPhone 6 arka arkaya sıralanmış. Ancak Tegra K1, Snapdraon 805 ve 801 yongasetli modellerin oldukça gerisinde, LG G2 ve G3 modellerinin ise önünde yer alıyor.

iPhone 6 serisi ile ilgili ilk izlenimler : En iyi LCD ekran, hızlı işlemci ve dayanıklılık
3DMark 1.2 Unlimited Graphics testinde ise Tegra K1 yongasetinden sonra sırasıyla iPhone 6 Plus ve iPhone 6 geliyor. Diğer 3DMark testleri ve GFXBench testlerinde de modellerin üst sıralardan alt sıralara kadar değişik yerlerde bulunduğu görülüyor. 

Raporların en ilginci ise SquarTrade'den geliyor. Platform her iki modeli de su sıçramasına dayanıklılık, yerde sürünme ve düşme gibi pek çok testinden geçirmiş. 1 rakamının en düşük risk olduğu testlerde iPhone 6 modeli 4, iPhone 6 Plus modeli 5, iPhone 5S modeli 6, Galaxy S5 modeli ise 6.5 puan almayı başarmış. 

SquareTrade iPhone 6 serisinin şimdiye kadar test ettikleri modellerin en sağlamları arasına girdiğini belirtiyor. Ayrıca modellerin elde kavranışı da oldukça kolay bulunmuş. İşin aslı bu raporların çok tartışma götüreceği ortada. Modellerin ne kadar iyi olduklarını ise gerçek hayat kullanımları ortaya koyacak. 





Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1842 kez okundu.
22 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 6, Apple ve iPhone 6 Plus
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim