Anlık Bildirim

iPhone 8 kablosuz şarj konusunda yavaş kalabilir

Apple’ın iPhone 8 modelinde kullanacağı farklı teknolojilerden birisi kablosuz şarj olacak. Ne var ki kablosuz şarj mevcut standartların biraz gerisinde ve daha uzun sürüyor.

Apple’ın önümüzdeki haftalarda tanıtmasını beklediğimiz onuncu yıla özel modeli iPhone 8 için meraklı bekleyiş devam ederken cihaz ile ilgili farklı bilgiler gelmeye devam ediyor. Bu kez kablosuz şarj gündemde.

Daha yavaş

iPhone 8 modelinde Apple’ın ilk kez kablosuz şarj özelliğini kullanacağı bir süredir dile getiriliyordu. Yeni gündeme gelen bilgiler kablosuz şarj özelliğinin rakiplere göre daha yavaş bir standardı desteklediğini gösteriyor.

Kaynaklara göre iPhone 8 modelinde kullanılan Qi kablosuz şarj standardı en fazla 7.5W seviyesini destekliyor. En son Qi standardı olan 1.2’de cihazlar 15 Watt seviyesine kadar kablosuz şarj olabiliyordu. Yani iPhone 8 neredeyse yarı yarıya daha düşük bir standardı destekliyor.

Apple’ın neden böyle bir karar aldığı bilinmiyor ancak muhtemelen aşırı ısınma endişeleri başrolü oynuyor. Geçen yıl yaşanan Galaxy Note 7 faciası ile birlikte bu yıl üreticiler batarya güvenliği konusuna çok büyük önem vermeye başladı.

Örneğin Galaxy S8 serisinde kablosuz şarj özelliği ekran kapalı iken 14W enerji tüketiyor ve yüzde 25 batarya seviyesine 20 dakikada ulaşabiliyor. Ekran açıldığında ise aşırı ısınma yaşanmaması için tüketim 5 Watt seviyesine iniyor ve daha uzun sürede şarj gerçekleşiyor.

iPhone 8 modelinde de aşırı ısınmanın önüne geçmek için daha eski bir Qi standardı benimsenmiş olabilir. Bu farklılık rakip modellere avantaj sağlar mı bilinmez ancak kablolu olarak zaten hızlı şarj olacağı söyleniyor. Tüketicilerin ağırlığı bu konsepti tercih ettiği için kablosuz şarjın uzun veya kısa olması çok da etkilemeyebilir.

Diğer taraftan kablosuz şarj özelliğinin kutudan hazır olarak çıkmayacağı belirtiliyor. Apple sonraki bir iOS güncellemesi ile özelliği aktif hale getirecek. Ayrıca üçüncü taraf kablosuz şarj aksesuarları için de bir MFI programının başlatılacağı söyleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6526 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone 8
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim