Anlık Bildirim

iPhone 8 modelinde kavisli ekran ihtimali güçleniyor

iPhone ailesindeki en büyük değişikliklere sahne olacağı iddia edilen 2017 yılı için Apple’ın hazırlıkları devam ediyor. En büyük değişiklik ise ekran konusunda yaşanacak.

Apple’ın bu yıl onuncu yaşını dolduran iPhone ailesi için özel bir yıldönümü modeli hazırladığı artık herkes tarafından biliniyor. Standart serinin haricinde tanıtılacak olan iPhone 8, farklı özelliklere ve haliyle daha yüksek fiyat etiketine sahip.

Kavisli ekran iddiası güçleniyor

iPhone 8 modelinin 5.8 inç boyutunda OLED ekran kullanacağı sık sık gündeme geliyordu. Ekranın iki taraftan kavisli olacağına dair iddialar güçlenmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde sızdırılan ekran karşılaştırma tahmini sonrasında Wall Street Journal da firmaya yakın kaynaklardan bunu doğrulattığını belirtiyor.

iPhone 8’in kutudan çıkan ekran boyutu 5.8 inç ve 2800x1242 piksel çözünürlüğünde olacak. Her iki kenarda yer alan kavis aktif kullanım alanını azaltıyor. Ayrıca ekranın alt kısmında ikinci bir fonksiyon ekranı yer alıyor. Bu ekranda sanal Home butonu olacağı ifade ediliyor. Bu ekranı da çıkarsak toplam aktif alan 5.15 inç civarında gerçekleşiyor.

Apple’ın OLED ekran tedariği için Samsung ile el sıkıştığı iddia ediliyor. Henüz Apple’ın istediği boyutlarda OLED ekran üretimini LG vey JDI tam anlamıyla karşılayamıyor. Sadece Samsung verimli bir üretim sürecine girmiş durumda. Bu sayede 4.3 milyar dolarlık ihaleyi garantilemiş oldu.

Diğer taraftan iPhone 8 modelinde ön kamera vasıtasıyla 3 boyutlu nesne takibi yapılacağı iddiası gündemde. Firmanın Kinect teknolojisinin arkasındaki ekibi satın alması ve zengin gerçeklik konusunda son dönemde yaptığı yatırımlar bu iddiayı güçlendiriyor. Peki böyle bir kamera ne tür fonksiyonlarda kullanılacak şimdilik bilinmiyor.

iPhone 8 haricinde iPhone 7S serisi yine sahneye çıkacak. Düz LCD ekrana sahip olan serinin mevcut iPhone 7 serisinden tasarım anlamında çok farklı olmayacağı tahmin ediliyor. Donanım tarafında ise Apple A11 yonga seti, 3GB RAM, daha gelişmiş 3D Touch gibi özellikler olması bekleniyor. Yeni iPhone modelleri yine Eylül ayındaki geleneksel Apple etkinliğinde tanıtılacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4387 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone 8 ve iphone 8 oled display
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim