Anlık Bildirim

iTunes Android için de yayımlanabilir

iTunes Android için de yayımlanabilir

Apple'ın Jobs gelenekleri gereği Android işletim sistemine herhangi bir uygulama desteği sağlamadığı bilinen bir gerçek. Ancak iddialar doğruysa bu gidişat tersine dönebilir.

Müzik endüstrisinin saygın platformlarından Billboard, müzik piyasasındaki kötü gidiş nedeniyle Apple'ın Android için iTunes planını masaya yatırdığını iddia etti. Firma içerisinden elde edilen bilgilere göre Apple servisini Spotify gibi rakipleri ile yarışacak bir fonksiyona kavuşturacak ve ek olarak Android kullanıcılarını da sisteme dahil edecek.

Analizlere göre yılın ilk üç ayında dijital albüm satışları yüzde 13, dijital müzik satışları ise yüzde 11 oranında azalma gösterdi. Ancak Spotify, Pandora gibi platformlar ise büyük bir yükselişe ev sahipliği yapıyor. Bu bakımdan tüketici tarafında müzik satın almadan ziyade aylık abonelik sistemine geçişin yaşandığı belirtiliyor. Apple'ın iTunes Radio hizmeti ile de beklenen potansiele ulaşamadığı da gelen bilgiler arasında. 

Son dönemde Tim Cook'un Android için iOS uygulamalarının önünün açılabileceğine vurgu yapması da buna bir işaret olarak gösteriliyor. Ayrıca endüstri analizleri Android platformunun iTunes'i olumsuz etkilediğini ifade ediyor. Şimdilik iddialar ile ilgili resmi bir gelişme yok. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1190 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim