Anlık Bildirim

iWorm zararlı yazılımı 17 bin Mac kullanıcısını etkiledi

iWorm zararlı yazılımı 17 bin Mac kullanıcısını etkiledi

OS X sistemleri genelde virüslerden arınmış olması ile tanınır ve Apple da bununla övünür. Ancak son dönemde OS X kullanıcıları da hackerların hedefi haline geldi. iWorm bunlardan birisi. 

Güvenlik uzmanları tarafından bir süre önce tespit edilen iWorm adlı zararlı yazılımın 17 000 Mac kullanıcısını etkilediği belirtilirken, yazılım genelde kullanıcı verilerini çalma, bazı sistem fonksiyonlarını harekete geçirme, sistemi kısıtlama veya Lua scriptlerini çalıştırma şeklinde eylemlerde bulunuyor. 

Yazılım bilgisayara yüklendiği andan itibaren bir eylem dosyası oluşturuyor ve kendisini kontrol edecek uzak sunuculara da bir arka kapı açıyor. Uzak sunucu bu kapıdan ikili veri helinde veya Lua programlama dilinde talimatlar göndermeye başlıyor. Ayrıca ekstra olarak farklı zararlı yazılımlar da kurabiliyor. 

Kullanıcılar Git-Klasöre Git menüsünden /Library/Application Support/JavaW satırını aratarak ilgili dosyaya ulaşabilir. Eğer dosya varsa virüs de var demektir ve acilen bir virüs programı kurmak gerekiyor. Ancak dosya bulunamadıysa bu virüsün olmadığı anlamına geliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
968 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim