Anlık Bildirim

IKEA mantığı ile tasarlanan mikro elektrikli araç üretime hazır: Demonte gönderilecek

Satın alan kişiye IKEA mobilyaları gibi demonte şekilde gönderilecek mikro elektrikli otomobil üretime hazır. Luvly O, işe gidip gelmek ve şehir içi kullanım için ideal bir araç olarak tanımlanıyor.
IKEA mobilyaları gibi demonte satılacak elektrikli araç hazır Tam Boyutta Gör
Stockholm merkezli girişim Luvly, ilk modelinin üretime hazır olduğunu duyurdu. Luvly O olarak adlandırılan mikro elektrikli araç, IKEA mobilyalarından ilham alan bir tasarıma sahip. Parçaları kutularda paketlenmiş olarak alıcısına gönderilecek.

Önümüzdeki yıl satışa çıkacak otomobilin montajı alıcılar tarafından yapılmayacak. Zira demonte şekilde gelen araç halka açık yollarda kullanılacağı için montaj aşaması vasıfsız kişilere emanet edilemez. Bu nedenle gelen parçalar alıcının bölgesinde bulunan özel montaj atölyelerinde profesyoneller tarafından birleştirilerek tüketiciye sunulacak.

IKEA mobilyaları gibi demonte satılacak elektrikli araç hazır Tam Boyutta Gör
Luvly CEO'su ve kurucu ortağı Håkan Lutz demonte tasarımın nakliye maliyetlerini düşürmesine ek olarak, elektrikli aracın süper hafif şasisi ve değiştirilebilir pilleri gibi diğer özelliklerinin sürdürülebilir taşımacılığı daha uygun fiyatlı hale getireceğini umduğunu söylüyor. Her ne kadar açıklanan 10 bin euro'luk fiyat düşük görünmese de.

IKEA mobilyaları gibi demonte satılacak elektrikli araç hazır Tam Boyutta Gör

Ağırlık, menzil ve azami hız

Elektrikli aracın ağırlığı 450 kilogramı geçmiyor. Buna 16 kilogramlık iki batarya paketinin ağırlığı da dahil. İki koltuğu ve 267 litre bagaj kapasitesi var. Luvly O, 90 km/s hıza çıkabiliyor ve şarj gerektirmeden 100 kilometreye kadar yol yapabiliyor. Lutz'a göre bu, işe gidip gelmek ve şehir içindeki günlük yolculuklar için fazlasıyla yeterli.

IKEA mobilyaları gibi demonte satılacak elektrikli araç hazır Tam Boyutta Gör
Mikro aracın kompozit malzemelerin kullanıldığı güçlü şasisi sayesinde çok güvenli olduğu söyleniyor. Bu tür araçlar için çarpışma testleri zorunlu olmasa da, Luvly'nin çok sayıda bilgisayar simülasyonu gerçekleştirdiğini belirtelim. Giriş kısmında da belirttiğimiz gibi Luvly O'nun 2024 yılında satışa sunulması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim