Anlık Bildirim

İlk AMD Polaris grafik kartları Nisan ayında geliyor

AMD'nin bu yıl ki en büyük silahı olacak Polaris grafik mimarisi, yaz aylarında piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. Bununla birlikte MWC 2016 fuarında bir sürpriz yaşandı.

Henüz AMD'nin Polaris grafik mimarisini temel alan kartlarının neler olduğuna ve ne zaman piyasaya çıkacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı. Bununla birlikte, mobil tarafa hitap edecek Polaris grafik kartları sessiz sedasız piyasaya çıkıyor. Yeni kartlar, Lenovo'nun Yoga 510 dizüstü modelinde yer alacak. 

Yoga 510 modelinde 14 ve 15 inçlik versiyonlar mevcut. 15 inçlik versiyonda Radeon R7 M460 ekran kartı yer alırken, 14 inçlik versiyonda ise Radeon R5 M430 ekran kartına yer veriliyor. Henüz ekran kartları ile ilgili bilgiler açıklanmış değil ve sadece 2GB belleğe sahip olduğu biliniyor. Bu bakımdan, yeni cihazlar aslında bir sürpriz oldu zira ilk kez, tanıtılmayan yeni nesil bir AMD grafik kartı, satışa çıkıyor. 

AMD Polaris grafik mimarisi, 14nm FinFET LPP teknolojileri ile Samsung ve GlobalFoundries tarafından üretilecek. Patron Lisa Su, watt/performans başına iki kata kadar artış sağlanacağını ifade ediyor. Radeon R400 serisinin haricinde, Fury serisinin yerini alacak olan yeni bir seri daha olacak. Polaris grafik kartlarının normalde yaz aylarına kadar piyasada olması beklenmiyordu. 

Lenovo Yoga 510 dizüstü modelinde ise Skylake tabanlı Core işlemci seçenekleri, 8GB'a kadar RAM bellek, 1TB'a kadar HDD veya 256GB'a kadar SSD, WiFi AC, Bluetooth 4.1, Gb Ethernet, Windows 10 Home işletim sistemi şeklinde özellikler yer alıyor. Model 599$-699$ fiyat etiketi ile Nisan ayında piyasaya sürülecek. Ekran kartlarının özellikleri ise ancak bu tarihten sonra belli olacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim